Menu Premium

Alle geruchten over de next-gen Xbox

Gamekings Redactie 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar wij al jaren op zitten te wachten gaat vanavond dan echt gebeuren (hopen we). De aankondiging van de nieuwe Xbox! Wij hebben er super veel zin in en we gaan er van uit dat het jullie ook niet ongeroerd laat. Een nieuwe console, hieperdepiep jeeeeuh! Maar laten wij eerst een de grootste geruchten op een rijtje zetten. Wat verwachten wij van de nieuwe Xbox en welke games gaat Microsoft laten zien. Hier lees je alle geruchten over de next-gen Xbox.

De Naam

De codenaam van de nieuwe Xbox is ‘Durango’, maar codenamen worden in het algemeen niet gebruikt voor het definitieve product. Gaat het dan ‘Xbox 720’ worden? De naam klinkt oke, maar is niet wereldschokkend. ‘Xbox: Infinity’ dan? Deze naam bleek een uit de hand gelopen grap te zijn. Al klonk de naam wat ons betreft wel wreed. Het laatste bericht is ‘Xbox: Vista’, net als Windows Vista. Deze naam dook op als naam voor de nieuwe Forza, namelijk ‘Forza: Vista’. Of gaat het gewoon Xbox worden? Het enige wat we kunnen doen is… wachten.

Alle geruchten over de next-gen Xbox

Uiterlijk

Je kan zeggen over Microsoft wat je wilt, maar ze kunnen goed geheimen bewaren. Ik weet nog dat ik een aantal jaar geleden bij de E3 persconferentie was waar ze de Xbox ‘slim’ presenteerden. We hadden de console nog nooit gezien en twee dagen later lag hij al in de winkel. Het blijft dus gissen hoe de nieuwe spelcomputer er uit gaat zien. Na een rondje op de redactie kwam de kleur zwart het meeste voor, al staat wit op een goede tweede plaats. Ook zilver en blauw werd genoemd. Maar, laten we er van uitgaan dat het apparaat zwart of wit gaat worden. En de vorm? Gaat het een sexy ding worden wat prachtig in de huiskamer staat, of moeten we een bakbeest verwachten? Omdat Microsoft hoopt dat de nieuwe Xbox het middelpunt gaat worden van de huiskamer moeten ze wel flink geïnvesteerd hebben in een mooi uiterlijk!

Controller

Als Microsoft slim is wijken ze niet te veel af van de huidige controller. Die is namelijk perfect!  Toch gaan de geruchten dat de controller wat kleiner zou worden. Dat zou voor de kolenschoppen van ons Nederlanders iets minder zijn. Verder is de functionaliteit van de controllers de laatste tijd flink vooruitgegaan. Denk aan de nieuwe PlayStation controller met touchscreen en het ingebouwde scherm voor de Wii U GamePad. Zoiets zou leuk zijn voor de nieuwe Xbox controller, maar laat ze dan niet vergeten dat het goed in de hand liggen het belangrijkst is!

Specs

De specs zullen hoogstwaarschijnlijk min of meer gelijk zijn aan de PlayStation 4 specs. Dus grote grafische verschillen gaan er vast niet zijn. Wel zijn er ooit specs uitgelekt, dus  zetten we de belangrijkste dingen nog eens op een rijtje.

– x64 Architecture
– 8 CPU cores running at 1.6 gigahertz (GHz)
– 8 gigabyte (GB) of RAM DDR3 (68 GB/s)
– 32 MB of fast embedded SRAM (ESRAM) (102 GB/s)
– custom D3D11.1 class 800-MHz graphics processor
– 50 GB 6x Blu-ray Disc drive

Kinect

Springen, schreeuwen en druk doen voor de tv gaat er zeker bij zijn met Kinect 2.0. Waarschijnlijk nu netjes ingebouwd en een kleinere radiu,s zodat mensen die dicht op de tv zitten er ook min of meer van kunnen genieten. Verder natuurlijk verbeterde bewegingsdetectie en veel opties om via Kinect je menu’s te besturen.

Illumiroom

Niet meteen Xbox gerelateerd, maar wel wreed! Illumiroom is een soort van projector die rond je beeldscherm gamebeelden laat zien. Hierdoor heb je nog meer het idee dat je midden in een game zit. De promo’s rond Illumiroom zien er tof uit, dus we hopen dat deze manier van gamen ondersteund wordt door de nieuwe Xbox!

Alle geruchten over de next-gen Xbox

Altijd online!

Hier zijn inmiddels hele boeken over geschreven. Adam Orth (Creative Director bij Microsoft Game Studio’s) gaf aan dat je maar moet dealen met het altijd online moeten zijn van je Xbox. Dit heeft hem zijn baan gekost en Microsoft veel kritiek opgeleverd. Blijkbaar is niet elke gamer het er mee eens dat als je wilt gamen je online moet zijn. Wij verwachten dat dit per game verschilt. Dus als je niet online wilt zijn, je het ook niet hoeft te zijn. Als Microsoft dit wel zou doen, kan het ze heel wat zieltjes kosten.

Diensten

Hier gaat Microsoft waarschijnlijk keihard op inzetten. De nieuwe Xbox is meer dan een spelcomputer, dus moet het zich zo ook gedragen. Verwacht veel apps en diensten voor je Xbox. En misschien kan je hem volgens geruchten tussen de tv-kabel knallen, zodat er nog meer diensten mogelijk zijn. Of wij hier op zitten te wachten? Misschien wel, mits deze services ook in Nederland beschikbaar zijn. Iets waar het op de Xbox 360 nog wel eens aan ontbrak.

Games

En tenslotte natuurlijk de games! Vanavond zal er (helaas) niet al te veel getoond gaan worden. Dit komt doordat Microsoft aangaf het grote games geweld pas op de E3 2013 te gaan laten zien. Maar natuurlijk gaat er nu ook wat langskomen, het is tenslotte een gameconsole.

Alle geruchten over de next-gen Xbox

– Call Of Duty: Ghosts. Infinity Ward laat volgens de eerste teaser deze game 100% zien op de Microsoft persconferentie vanavond. Wij verwachten meer van het zelfde met hopelijk veel mooiere graphics.
– Forza: Vista. Deze naam dook gisteren op en lijkt niet onwaarschijnlijk. Een nieuwe console heeft natuurlijk een goede racegame nodig. Dat is precies wat Forza is!
– Fable IV. Lionhead heeft ook aangegeven met een nieuwe game bezig te zijn. Fable zou natuurlijk de makkelijkste keus zijn.
– Epic was ook al aanwezig bij de Sony persconferentie, maar hebben altijd veel gedaan met Microsoft. Wij verwachten geen nieuwe Gears Of War. Wij hopen wel op een hele nieuwe titel!
– Nieuwe IP’s. Dit zou natuurlijk het vetst zijn! Gewoon wat splinternieuwe titels die de nieuwe Xbox op de kaart moeten gaan zetten. Leuk maar… die gaan we waarschijnlijk pas op de E3 zien.

Uiteindelijk kunnen we alleen maar afwachten tot vanavond. Om 18:00 uur gaan wij los met onze live show en om 19:00 uur kan je bij ons de persconferentie met live commentaar zien. Daarna van 20:00 tot 21:00 uur gaan we er nog lekker een uur over door. En jij kan mee praten op #gkxbox. Tot vanavond!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch