Menu Premium
Loading...

Alien: Isolation Origins Developer Diary

Gamekings Redactie 07/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals je in de Alien: Isolation Official Announcement Trailer al met eigen ogen hebt kunnen zien, lijkt het erop dat de nieuwste poging tot een geslaagde game binnen de Alien-franchise ongelofelijk hard gaat lukken. Wat ziet het er bruut uit, en dat voor in-game footage. Helaas zorgt de herinnering aan Alien: Colonial Marines er bij mij persoonlijk voor dat ik nog even sceptisch blijf, zelfs na het zien van de Alien: Isolation Origins Developer Diary, waarin de ontwikkelaars de beelden ondersteunen met prachtige beloftes.

De Alien-filmreeks is al meerdere malen omgetoverd tot videogame, met een aantal toffe arcadetitels, een prima Xbox-game en een drollenbak der drollenbakken in de vorm van Alien: Colonial Marines. Volgens de verschillende ontwikkelaars die aan het woord komen in bovenstaande video, wordt er met Alien: Isolation een nog onbewandeld pad ingeslagen. Afgaande op het commentaar lijkt het een game te worden waarin het moeten overleven centraal staat, je amper saldo’s zal lossen en je zeker af en toe in je broek zal schijten. Dat klinkt als een combinatie van de horrorelementen uit de Dead Space-serie en het gameplayprincipe van een game als Amnesia, waar je als zwak mens het gevecht met de kwaadaardige krachten beter uit de weg kunt gaan.

De Alien-serie gaat mij persoonlijk diep aan het hart. Alien was een van de eerste science-fiction horrorfilms waar ik me als broekie aan waagde en helemaal door werd weggeblazen. De beklemmende sfeer en machteloze positie waarin Riply en haar mede-astronauten zich bevinden staan voor mij centraal. Als The Creative Assembly het voor elkaar krijgt deze elementen naar een game te vertalen, dan ben ik zielsgelukkig. Maar voor nu laat ik mezelf nog niet teveel ophypen, want anders zul je zien dat dit net zo’n drol blijkt te zijn als Colonial Marines.
Alien: Isolation Origins Developer Diary

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch