Menu Premium

Alan Wake Remastered is officieel aangekondigd

Mitchel Hoes 07/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week was er een lek dat onthulde dat Remedy en Epic Games een samenwerking hadden. Het ging om een remastered versie van Alan Wake. Verder was het gerucht dat ze het binnenkort zouden aankondigen. Dat is nu dus officieel gebeurd. Remedy heeft de Remastered versie van Alan Wake aangekondigd. De game komt 5 oktober uit op de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.De ‘nieuwe’ game bevat alle uitbreidingen. Verder heeft het 4K-ondersteuning. De game zal ook commentaar bevatten van de creative director.

Het verhaal van Alan Wake

Alan Wake is een third-person shooter. Het verhaal volgt de schrijver Alan Wake. De succesvolle schrijver krijgt al jaren geen letter op papier. Alan zelf zit er niet zo mee, maar zijn vrouw Alice maakt zich veel zorgen. Daarom had zijn vrouw een vakantie geregeld. Ze gaan naar het  dorpje Bright Falls. Ondanks dat Alan van zijn vakantie wil genieten heeft Alice hele andere plannen. Bright Falls is volgens haar een plek om inspiratie op te doen. Ze hoopt dat Alan dus ook veel inspiratie zal opdoen en dat hij daardoor actief kan schrijven aan zijn nieuwe boek. Helaas loopt alles anders.

Eerste keer naar de Playstation

Eerder kwamen al verwijzingen naar de Alan Wake-remaster naar buiten via de Epic Games Store. Het was te zien in een code. Die was gevonden door zogenaamde dataminers. Daardoor was de game te zien. Het is de eerste keer dat Alan Wake naar de Playstation komt. Het spel was nooit uitgegeven op de PS3 en PS4 omdat de studio een deal had met Xbox. Nu is de deal voorbij en komt het eindelijk naar de Playstation. De Remastered versie is officieel aangekondigd op een Alan Wake forum. Daar werd het aangekondigd door Sam Lake. Hij is de creative Director bij Remedy Entertainment. Het is nu wachten tot  5 oktober. Op die datum kunnen we weer los met de game. Hopelijk krijgen we dan snel nieuws over deeltje 2. Ga je Alan Wake Remasterd spelen? Laat het weten in de comments.

 

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch