Menu Premium

Ajax is dit decennium beste team Eredivisie volgens EA Sports

JeffreyHage 24/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA Sports heeft weer het jaarlijkse onderzoek naar de verschillende voetbal divisies afgerond, zo meldt het AD vandaag. Daarbij kwam ook de Eredivisie aan de beurt. En dus weten we nu, met dank aan FIFA wie de beste ploeg van Nederland is. Het bedrijf Flyeralarm heeft de Nederlandse ploegen gerangschikt en zo een lijst gemaakt van het afgelopen decennium. De vraag is nu natuurlijk: wie is er volgens FIFA de beste? Het antwoord gaat in Rotterdam en Eindhoven niet goed vallen…

Een herkenbare ploeg aan de top

Wat we zelf al een tijdje zien in de Eredivisie is ook bij FIFA de uitkomst: Ajax staat bovenaan de lijst met 82 uit 100 punten. De Amsterdammers worden op de voet gevolgd door PSV (80), Feyenoord (78), AZ (78) en FC Twente (77). De beste spelers volgens EA Sports waren Hakim Ziyech en Dušan Tadic. Steven Bergwijn (PSV) en Daley Blind (Ajax) waren de beste Nederlandse spelers binnen de Eredivisie, aldus EA Sports. De cijfers zijn – zoals gezegd – opgemaakt uit de afgelopen tien jaar en komen zeer nauwkeurig overeen met de echte eindstanden van de Eredivisie uit de afgelopen tien jaar. Er zit gemiddeld gezien maar één positie verschil in alle eindstanden; een knappe prestatie. Als je zelf alle stats op je gemak wilt doornemen, dan kan dat hier.

Positief nieuws over EA na #EA-gate

Dit nieuws over EA en de Eredivisie is een welkom snufje positiviteit t.o.v. de afgelopen berichten die we over EA hebben moeten plaatsen. De Amerikaanse software gigant werd een aantal weken geleden met zijn broek op zijn enkels gespot. Dit nadat naar buiten kwam dat er medewerkers Icon kaartjes hadden verkocht voor écht geld. Iets waar de software gigant zich al jaren tegen verzet. Het onderzoek naar de medewerkers die deze kaartjes verkochten en de passende straffen loopt op dit moment nog. Als je trouwens wil dat de originele FIFA terecht komt in de gaming Hall of Fame 2021 kun je tot morgen hier nog je stem uitbrengen!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch