Menu Premium

De Advertising Standards Authority doet onderzoek naar No Man’s Sky

Mark Hoogland 28/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nog niet gedaan met de ellende rondom No Man’s Sky en de al dan niet realistische beloftes die de game in zijn promotie maakte. Een Britse reclamewaakhond, de Advertising Standards Authority, is na meerdere klachten namelijk een onderzoek gestart om te kijken of de game misleidende informatie heeft verstrekt.

No Man’s Sky was ongetwijfeld de meest besproken game van augustus, en dan vooral in negatief opzicht. Dikste doorn in het oog van menig gamer was de wijze waarop de game dingen beloofde die in de praktijk niet aanwezig waren, waaronder de veelbesproken multiplayer-component. Klachten die binnenkwamen bij de ASA hebben er nu toe geleid dat deze instantie nu gaat kijken in hoeverre Hello Games de boel heeft lopen bedonderen.

Het onderzoek richt zich om te beginnen op de Steam-pagina van No Man’s Sky. Hierop zouden screenshots en video’s staan die de game fraaier doen voorkomen dan-ie is, en bovendien de gedragingen van wezens en ruimteschepen anders weergeven dan tijdens gameplay. Ook het feit dat de beschrijving spreekt over handelskonvooien, territoriale disputen tussen facties en de afwezigheid van laadschermen is onderdeel van ASA’s onderzoek.

Aan Hello Games en Steam-eigenaar Valve nu de taak om onder meer de screenshots en trailers van No Man’s Sky recht te lullen, dan wel te verwijderen. De gevolgen van wat de ASA aan de partijen oplegt, kan hierbij doorsijpelen naar andere media waarop reclame voor No Man’s Sky is gemaakt – denk aan YouTube en de PlayStation Store.

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch