Menu Premium

Advance Wars is de eerste Virtual Console GBA-game voor de Wii U

Karim Shehata 25/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op dit moment zijn er alleen NES- en SNES-games beschikbaar voor de Wii U Virtual Console. Hier komt snel verandering in, want Nintendo heeft al aangegeven Nintendo DS- en Game Boy Advance-games naar de Virtual Console te willen brengen. De eerste Game Boy Advance-game zit er in ieder geval aan te komen, want Advance Wars is de eerste Virtual Console GBA-game voor de Wii U. Dit heeft Nintendo UK aangekondigd op haar eigen Twitter-kanaal.

Om precies te zijn, verschijnt de game op 3 april voor de Wii U Virtual Console. De zeer strategische turn-based game was voor zijn tijd erg revolutionair op het gebied van gamen op de handheld, omdat de game liet zien dat het dus erg diep kan gaan met een handheld-game. De ontwikkelaar achter deze serie, Intelligent Systems, heeft in januari 2012 dus een strategisch sterkte titel afgeleverd, maar is bekend van nog games. Zo wordt de tevens tactische game Fire Emblem ook gemaakt door deze studio, terwijl het vorig jaar bijvoorbeeld ook nog heeft gewerkt aan Game & Wario. Ook kan de ontwikkelaar met trots zeggen dat het Super Mario Kart: Super Circuit voor de Game Boy Advance heeft ontwikkeld en ook verantwoordelijk is voor Super Paper Mario.

Met één van de oudere games van deze ontwikkelaar kunnen we binnenkort dus aan de slag op de Wii U, want Advance Wars komt er dus aan voor de Wii U Virtual Console. De tactische turn-based game verschijnt op 3 april voor de Nintendo Wii U en vanaf dan is het dus mogelijk om aan de slag te gaan met de game op de laatste console van Nintendo. Wat de andere GBA-games zijn die eraan zitten te komen en wanneer deze verschijnen, is voorlopig nog onbekend. Wel weten we zoals gezegd dat er nog meer aan zitten te komen en komen er binnenkort zelfs DS-games naar de Wii U Virtual Console.

Advance Wars is de eerste Virtual Console GBA-game voor de Wii U

Advance Wars is de eerste Virtual Console GBA-game voor de Wii U

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch