Menu Premium

Activision haalt nieuwe soort cheat neer op eigenzinnige wijze

Dansky 14/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Normaal gesproken komt Activision met de botte hamer binnen als het om cheaters gaat. Een soort Hammer. Smash. Face. verhaal zeg maar. Logisch ook, dat mag volgens de Terms of Service. Nee, niet met een hamer iemand zijn gezicht verbouwen, maar wel bannen. Volgens de Terms of Service is het sleutelen aan de code van de game absoluut verboden. En daarom hoeven ze dan ook niet moeilijk te doen als het om cheaters gaat. Dit keer pakte zet het anders aan, met verrassend positief resultaat.

Niet te detecteren cheat dook op, op het grote web

De cheat zelf kwam vorige week naar boven toen onder andere Kotaku erover schreef. In het artikel beschrijven zij hoe de cheat werkt want dit is net even anders dan normaal. Een ‘normale’ cheat is een aanpassing van de code in de game. Hierdoor kom je dus ook in aanraking met de Terms of Service van partijen als Activision. Deze cheat maakt echter gebruik van een externe computer. Hierdoor kon de cheat dan ook op consoles gebruikt worden – een unicum en een klein beetje angstaanjagend.

Wat het in feite deed was dat het objecten op het scherm identificeert als vijand en vervolgens signalen doorstuurde naar de controller of muis en toetsenbord. De cheat kon op iedere game werken doordat het gebruik zou maken van machine learning. Dit deed de software met gebruik van een tweede computer met goeie hardware en een capture card. Hierdoor is de cheat dan ook niet te detecteren; het stuurt signalen naar de controller en niet naar de console of pc waarop de game draait. Lastig verhaal? Kijk hieronder het filmpje van de Anti-Cheat Police Department.

Insteek was niet om te cheaten volgens ontwikkelaar

De cheat was nog niet released en zal dat na een verzoek van Activision ook niet meer worden. Wat er waarschijnlijk gebeurde is dat men zag dat het gebruikt werd in Black Ops, en er vriendelijk doch dringend werd verzocht de productie te stoppen. De ontwerper, User101, postte het volgende op de website:

Team,

This statement was not required.

However, at the request of Activision Publishing, Inc (“Activision”), I will no longer be developing or providing access to software that could be used to exploit their games. My intent was never to do anything illegal. At the end of the video that brought so much attention to this project, it stated “coming soon”. The software was never published.

This type of technology has other actual assistive benefits, for example, by pointing a webcam at yourself you could control movement without the use of limbs. Unfortunately, because of its potential negative impact I will not be developing it further.

Zoals de maker hierboven zelf ook al stelt was de cheat nog niet released en was het ook niet de bedoeling om hiermee te cheaten. Hiermee zou je, als je geen armen zou hebben, in theorie kunnen gamen. Zoals Stephen Hawking kon spellen met zijn ogen, zo zou je ook kunnen gamen met je ogen. Helaas zal deze software, althans via de onofficiële kanalen, dus ook niet het daglicht zien.

Dit geeft wel een potentieel antwoord op de vraag naar betere toegankelijkheid voor mensen met, bijvoorbeeld, geen armen om toch te kunnen gamen. Wie had dat gedacht – een cheat die een potentieel positieve verandering kan brengen naar de game community.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch