Menu Premium

Activision Blizzard maakt geld beschikbaar voor slachtoffers discriminatie

Mitchel Hoes 28/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Activision Blizzard heeft ermee ingestemd om $ 18 miljoen opzij te zetten voor werknemers. Het gaat om de werknemers die vervelende en traumatische ervaringen hebben meegemaakt bij de publisher. Denk aan mensen die te maken hebben gehad met intimidatie en discriminatie. De oprichting van het fonds maakt deel uit van een schikking tussen Activision Blizzard en de Equal Employment Opportunity Commission. De laatste organisatie meldde vorig week dat het een onderzoek was gestart naar de publisher. Eisers die te maken hebben gehad met negatieve ervaringen op de werkvloer kunnen nu een aanvraag indienen bij het EEOC. Ze kunnen dan geld aanvragen. De commissie bepaalt vervolgens of dat wel of niet wordt geaccepteerd. En ze bepalen hoeveel geld diegene gaat krijgen.

Het overige geld gaat naar het goede doel

Het geld wat van de $ 18 miljoen overblijft na het afhandelen van alle zaken wordt vervolgens door de EEOC gedoneerd aan liefdadigheidsinstanties. Denk aan instanties die het probleem van intimidatie op de werkvloer willen aanpakken en het promoten van vrouwen in de game-industrie verder wil brengen. Activision Blizzard heeft ook ingestemd met het verbeteren van training. Ze willen zo de praktijken op de werkvloer verbeteren. Ook gaan ze een speciale coördinator voor gelijke behandeling aannemen. Zo hopen ze het probleem in de toekomst voor te zijn. Erkenning van schuld is dit niet. Want dat ontkent de publisher nog steeds.

Al eerder onderzoek gedaan naar Activision Blizzard

Hoewel we vorige week pas van het EEOC-onderzoek hoorden, blijkt uit documenten dat de commissie al in september 2018 onderzoek deed naar Activision Blizzard. Het EEOC presenteerde zijn bevindingen in juni van dit jaar. Ze hebben sindsdien een goed gesprek gehad met Acitvision Blizzard die snel koos voor een schikking. Het totaal bedrag van $ 18 miljoen lijkt veel. maar het is natuurlijk een schijntje ten opzichte van het totaal bedrag wat Activision Blizzard per jaar verdiend. De twee andere onderzoeken/aanklachten lopen nog steeds. Die gaan naar de rechtbank.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch