Menu Premium

Activision Blizzard kondigt nieuwe eSports-divisie aan

Jeroen Wiersma 22/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige maand maakte Activision bekend dat ze een flinke investering doen in Call of Duty als eSport met de uitbreiding naar de Call Of Duty World League. Dat de uitgever toekomst ziet in eSports moge duidelijk zijn, want vandaag kondigt Activision Blizzard een nieuwe eSports-divisie aan.

De afdeling zal geleid worden door de man die groot is geworden als CEO van ESPN en de NFL Network’s, Steve Bornstein. Hij gelooft dat eSports in de toekomst net zo groot kan worden als hedendaagse sporten nu zijn. Daarmee liggen er enorme kansen op het gebied van adverteren, ticketverkoop, sponsoring en merchandise voor de game-industrie. De cijfertjes liegen er niet om. Bornstein claimt dat Activision Blizzard entertainment heeft weten te maken dat gespeeld en bekeken is door meer dan 150 miljoen mensen voor meer dan 13 miljard uur.

Mike Sepso, de co-oprichter en president van de Major League Gaming (MLG), zal zijn rechterhand zijn. Sepso is al meer dan twaalf jaar betrokken bij de eSports community en je zou dus kunnen zeggen dat Activision Blizzard twee mensen met kennis van zaken heeft aangesteld.

De divisie moet er voor gaan zorgen dat ‘er wordt voortgebouwd op de huidige positie die het bedrijf heeft, door nieuwe manieren te introduceren waarbij de “best-in-class fan experience” in games en op platformen voor de fans wordt gegarandeerd.’ Wat dat mag betekenen en hoe Bornstein en Sepso dat voor elkaar gaan krijgen is nog in nevelen gehuld, maar misschien heb jij al een idee?

Activision Blizzard kondigt nieuwe eSports-divisie aan

Activision Blizzard kondigt nieuwe eSports-divisie aan

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch