Menu Premium

Activision/Blizzard: “Geen Overwatch 2 en Diablo 4 in 2021”

Jan Johan Beldrok 05/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van het betere Blizzard-werk gaan het weekend niet lekker in. Activision/Blizzard maakte namelijk tijdens de presentatie van de jaarcijfers bekend dat Overwatch 2 en Diablo 4 allebei NIET in 2021 gaan uitkomen. Terwijl veel gamers daar toch een stille hoop op hadden. En wij eerlijk gezegd ook. Sterker nog, onze voorspelling was dat Overwatch 2 dé grote najaarstitel van Blizzard zou gaan worden. Niet dus. En dat doen, metname in het geval van Diablo 4, pijn. Er zijn veel fans van de game op de redactie. En Diablo 3 stamt al weer van 2012. Die hebben we inmiddels op elke bestaande spelcomputer aan gort gespeeld.

Overwatch 2 en Diablo 4 hebben meer ontwikkelingstijd nodig

Overwatch 2 en Diablo 4 werden onthuld op BlizzCon 2019. En eerlijk is eerlijk, op dat moment maakte Blizzard duidelijk dat beide titels zich nog in de prille beginfase van ontwikkeling bevonden. Dan is een kleine twee jaar tijd ook wel wat aan de korte hand. Overwatch 2 zou als alles goed verloopt co-op verhaalmissies, nieuwe kaarten, een nieuwe modus aan de competitieve first-person shooter gaan toevoegen. De game moet uitkomen op de PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch, en hoogstwaarschijnlijk ook naar consoles van de nieuwe generatie.

Back to the roots

Diablo 4 is een isometrische RPG die in ontwikkeling is voor zowel de consoles als de PC. Het vierde deel is het vervolg op Diablo 3 dat in 2012 uitkwam. Het speelt zich af vele jaren na de gebeurtenissen in dat deel. Blizzard beschrijft het als een terugkeer naar de gotische, middeleeuwse wortels van de serie.,Tot nu toe zijn drie er classes bevestigd: Barbarian, Sorceress en Druid. Overigens hoeven we niet enkel te treuren. Activision Blizzard zou best wel eens nieuwe informatie kunnen gevebn over een van de games (of beide) tijdens BlizzCon 2021. Dit compleet virtuele event vindt plaats op 19 en 20 februari aanstaande.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch