Menu Premium

Twitter: 71% meer tweets over games door het Coronavirus

Jan Johan Beldrok 08/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het moge bekend zijn, vanwege het Coronavirus worden we geacht zo veel mogelijk binnen te zijn. Terwijl het buiten fucking 20+ graden is en de zon schijnt. Wat maar één keer per eeuw voorkomt in de Benelux. Maar dat terzijde. We zitten dus en masse binnen en willen wat doen. Afleiding zoeken, de gedachtes verzetten. En gaming werkt daarin voor velen het best. En dat hebben we gemerkt op Twitter. Het aantal gesprekken over het spelen van games op deze tak van social media is groter dan ooit. In de tweede helft van maart was er een toename van maar liefst 71 procent in het aantal tweets dat te maken had met gaming. Er was ook een toename van 38 procent aan nieuwe auteurs. Oftewel, mensen die opeens over games gingen tweeten en dat daarvoor niet of nauwelijks deden.

Toename ‘gaming-tweets’ het grootst in de VS

De toename was het grootst in de VS. Een land waar de pleuris momenteel echt heavy is uitgebroken. Het aantal gesprekken over games nam daar met een whopping 89 procent toe en het aantal unieke auteurs met 50 procent. De release van het immens populaire Animal Crossing: New Horizons op 20 maart zorgde voor de grootste piek. Overigens komt de enorme toename in gespreksvolume over gaming niet alleen doordat veel mensen thuis zitten. Een deel van de groei valt toe te kennen aan de nieuwe nummer 1 in de ranglijst van meest besproken games van 2020: Animal Crossing. Het aantal gesprekken over deze tuinbouw sim is twee keer zo groot als dat van de nummer 2, Fate/Grand Order.

De tien games waar op Twitter het meest over geluld wordt

Hieronder zie je de lijst met de meest getweete games in 2020. Wat ons opvalt is dat Warzone er niet tussen zit. Terwijl dat toch een van de meest gespeelde games van het moment is. Mogelijk dat dit alleen voor het Westen geldt, terwijl het hier om data wereldwijd gaat.

Animal Crossing
Fate/Grand Order
Final Fantasy
Ensemble Stars!
Fortnite
Monster Strike
Granblue Fantasy
Identity V
Minecraft
Knives Out

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch