Menu Premium

4J Studios heeft Minecraft PC mods voor de Xbox 360 op de agenda

Gamekings Redactie 19/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

4J Studios heeft Minecraft PC mods voor de Xbox 360 op de agenda, dit kan opgemaakt worden uit een interview tussen Paddy Burns van de studio en Hookshot. In het gesprek werd Burns gevraagd te speculeren over de toekomst van Minecraft op het Microsoft-platform. Kunnen de gamers op de Xbox 360 bijvoorbeeld ook mods gaan verwachten? Op de PC is de gemeenschap in de weer met eigen gereedschap, eigen textures en map features, gaat de console dit ook krijgen?

“Dit zijn zaken die met de aanstaande update 1.8.2 nog niet zullen verschijnen, maar wel op de agenda staan voor de toekomst. De Xbox 360 zal niet de uitgebreide mogelijkheden hebben die PC gebruikers in staat stellen zoveel wisselende dingen aan de game toe te voegen, maar we proberen de elementen eruit te pikken die mensen het meeste plezier lijken te geven. We gaan kijken of we deze elementen kunnen aanpassen en overzetten voor gebruik op de Xbox. Let wel, het publiek voor de game op de Xbox is anders dan op de PC, wat hoofdzakelijk te maken heeft met het feit dat de console in de woonkamer met controller wordt gebruikt. We moeten er dus voor zorgen dat elementen overgezet maar ook op maat gemaakt worden voor deze andere situatie.”

Naast deze interessante ontwikkeling wijst Burns erop dat er ook wordt gewerkt aan concepten die de Xbox 360-versie juist doen afwijken van die van de PC.

“We gaan met Mojang bespreken hoe we verder gaan na versie 1.2.3. Er zijn ideëen voor de Xbox die ons ook hele andere richtingen bieden dan waar de PC-versie zich momenteel bevindt.”

Het lijkt er dus op dat de game voor de Xbox 360 speciale aandacht krijgt van de studio’s, en dat ze Minecraft niet als een uitgeklede port naar het platform hebben gestuurd om snel wat makkelijk geld te maken. Ook logisch met een game die zo’n gierend succes is gebleken op Xbox Live Arcade. Voorlopig hebben ze het record aantal verkopen in de eerste 24 uur na release in handen, en in juli van dit jaar overschreden de totale verkopen op de Xbox 360 een ongelofelijke drie miljoen.

Rest ons nog te vragen naar jouw verlanglijstje. Zijn er features van de PC versie die je absoluut terug wil zien op de Xbox 360, of heb je een gouden idee uit de eigen hoed die je wel gerealiseerd zou willen zien? Laat het ons weten in de comments!

4J Studios heeft Minecraft PC mods voor de Xbox 360 op de agenda

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch