Menu Premium

4A Games gaat een nieuwe studio openen

Gamekings Redactie 13/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Oekraïense studio verantwoordelijk voor de Metro 2033 en Metro: Last Light-titels, 4A Games gaat een nieuwe studio openen op het Zuid-Europese eiland Malta. De studio heeft vandaag bekend gemaakt hun in Kiev gelegen studio uit te willen breiden naar Malta om op deze manier een betere positie te verwerven in het gamelandschap, de huidige studio blijft wel gewoon functioneren.

Het eiland Malta is onderdeel van de Europese Unie en kent enkele hele gunstige belastingtechnische regels, hierdoor is het de uitgelezen plek voor 4A Games om hun tweede studio neer te zetten. Enkele belangrijke mannen uit de in Kiev gelegen studio zullen ervoor verhuizen, zodat beide studio’s op het niveau van hun laatste titel Metro: Last Light kunnen blijven werken. Deze uitbreiding betekent echter ook dat de studio opzoek gaat naar nieuw talent, zowel in de omgeving van Malta als Kiev, zodat er in de nabije toekomst met nog meer man aan nieuwe titels gewerkt kan worden.

Uitbreidingen van gamestudio’s zijn tegenwoordig een stuk zeldzamer dan aanvragen voor faillissement, ontslagen of overnames. Blijkbaar heeft hun grillige, duistere shooter het zo goed gedaan dat dit mogelijk is. “This marks the start of a new chapter for 4A Games,”aldus mede-oprichter Andrew Prokhorov. “We are proud of our achievements as a young studio, and humbled by the response to our output so far. The team is looking forward to this new adventure.” Trots, dat mogen ze absoluut zijn en benieuwd dat zijn wij zeker ook.

Beide studio’s zullen verder werken aan nog on-aangekondigde titels binnen het, op Dmitry Glukhovsky’s boeken, geïnspireerde Metro-universum alsmede andere nog niet aangekondigde projecten gebouwd op hun eigen 4A engine. Zolang de uitbreiding naar het idyllische, in een stukken warmer klimaat-gelegen Malta, er niet voor zorgt dat we straks in fel-belichtte, warme, vrijheid-uitstralend metrostelsels rondbanjeren, vind ik het helemaal prima.

4A Games gaat een nieuwe studio openen

4A Games gaat een nieuwe studio openen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch