Menu Premium

44% developers heeft maanden achterstand dankzij Corona pandemie

JeffreyHage 30/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Corona pandemie is iets wat iedereen op een bepaalde manier beïnvloed. En de gaming industrie is daarbij niet bespaard gebleven, zo blijkt nu. Weliswaar verkoopt men meer games dan ooit, het maken van nieuwe spellen heeft flink te leiden door de lcokdown. Veel ontwikkelaars van videogames hebben vanwege de pandemie een achterstand opgelopen. Iets wat nu boven drijft, nadat deadlines niet zijn gehaald ivm een lage personeelsbezetting, ziekteverzuim en werken op afstand. Waarom dit van belang is? Omdat het één van de belangrijkste redenen is waarom jij naast je nieuwe console nog geen nieuwe games in je handen hebt.

De achterstand van developers met dank aan Corona

Het uitstellen van een game gebeurt helaas vaker. Het gebeurde ook al voordat de pandemie onder ons was. maar sinds de pandemie er echter is, groeit het percentage van uitgestelde games significant. Van 33% in 2020, naar 44% in 2021. Dit onderzoek werd onder 3000 ontwikkelaars (medewerkers dus) afgenomen, waarvan 44% dus aan heeft gegeven moeite te hebben met het halen van deadlines vanwege covid-19 gerelateerde zaken. De grootste redenen die worden aangedragen? Werken vanuit huis komt de creativiteit van ontwikkelaars niet ten goede. Waarbij ook nog komt dat het zorgen voor thuisblijvende kinderen extra spanning en zorg met zich mee brengt. Dit is dus wat je al verwacht: ook voor game-ontwikkelaars is het werken vanuit huis een lastige zaak gebleken, zoals voor velen van ons.

Tussen de regels door

Tussen de regels door echter dient zich een ander verhaal aan. Het werken vanuit huis wordt niet als zo heel slecht ervaren, gezien het feit dat 66% van de 3000 ondervraagden aangaven dat ze thuis net zo productief al dan niet productiever waren dan op kantoor. Uiteindelijk blijft het aan het einde van de streep hier op neerkomen. Hogwarts Legacy, Far Cry 6 & Lego Star Wars: The Skywalker Saga hebben hun deadlines niet gehaald. En de kans dat er in 2021 nog meer games gaan volgen is groter dan dat er games zijn die hun deadlines wél halen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch