Menu Premium

343 Industries kondigt The Halo Championship Series aan

Franky Mangal 05/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Halo is dé franchise die de Xbox op de kaart heeft gezet en vanaf volgende week kun je alles nog rustig herbeleven met Halo: The Master Chief Collection. In navolging van de Master Chief Collection heeft ontwikkelaar 343 Industries nog iets extra’s in petto. 343 Industries kondigt The Halo Championship Series aan, de officiële eSports competitie om de competitieve gameplay waar de Halo multiplayer zo bekend om staat te vieren en een nieuw platform te creëren voor de toekomst van Halo in de eSports.

Met The Halo Championship Series, kortweg HCS, wil 343 Industries een sterke eSports ervaring neerzetten voor zowel professionele spelers, beginnende spelers en de toeschouwers. Om de huidige multiplayer ervaring te bevorderen zal HCS als platform gaan werken om bestaande toernooi-organisatoren te ondersteunen in de steeds groter wordende wereld van eSports. Hiervoor zal 343 Industries onder andere gaan samenwerken met Twitch en ESL.

Het eerste seizoen van The Halo Championship Series zal van start gaan kort na de release van Halo:The Master Chief Collection en zal lopen tot maart 2015. “Halo is één van de eerste eSports-titels op de console die ruim tien jaar geleden tot grote hoogte wist te reiken. Met de HCS willen we iets teruggeven aan de community die tot op de dag van vandaag nog steeds gepassioneerd zijn”, vertelt Franchise Media Director Che Chou van 343 Industries. “Onze samenwerking met Twitch en de ESL, twee partijen met jarenlange ervaring in eSports, waarborgt de kwaliteit en continuïteit die wij voor ogen hebben met de HCS.”

Spelers en fans kunnen de komende tijd veel informatie verwachten via Halo Waypoint. In de komende weken zal 343 Industries het officiële reglementen handboek publiceren en is het mogelijk om je teams te registreren en het online tegen anderen opnemen in de ESL Halo Championship Series-competitie.

Komend weekend vindt ook het Halo:The Master Chief Collection Invitational toernooi plaats. Tijdens dit evenement zal 343 Industries meer details prijsgeven omtrent The Halo Championship Series.

343 Industries kondigt The Halo Championship Series aan

343 Industries kondigt The Halo Championship Series aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch