Menu Premium

343 geeft details over matchmaking en CSR-systeem Halo 5 vrij

Karim Shehata 19/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Over acht dagen kan de hele wereld met Halo 5: Guardians aan de slag. De game belooft één van de grootste lanceringen ooit te worden voor Microsoft, maar voordat de game uitkomt is het natuurlijk wel handig dat we weten hoe de mulitplayer van de game precies in elkaar zit. Ontwikkelaar 343 Industries laat dan ook niet na om te laten weten hoe matchmaking in z’n werk zal gaan in Halo 5, evenals het ranksysteem (CSR) en de banhammer.

343 Industries heeft het in deze overigens specifiek over de Arena-modi van de game, en laat Warzone wat betreft deze info dus even voor het wat het is. In Arena krijg je te maken met het CSR-systeem, welke je rank zal bepalen. Voordat je een rank toegewezen krijgt, speel je een paar matches zonder dat je de beschikking hebt over een rank. Afhankelijk van je prestaties in deze matches, word je in één van de ranks geplaatst. De beschikbare CSR ranks zijn Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Onyx en Champion. Als je verliest zal je rank dalen, maar nooit zul je een hele complete rank naar beneden vallen. De enige manier om promotie te maken in je rank, door bijvoorbeeld van Silver naar Gold te gaan, is door team-based matches te winnen. Ook wanneer je alleen speelt, heb je dus een goed team nodig om zelf verder te komen in het CSR-systeem.

De ontwikkelaar geeft overigens aan dat de kwaliteit van matches de prioriteit heeft in de verschillende Arena-modi van Halo 5: Guardians. Op het moment dat je een match zoekt, zal het matchmaking-systeem zijn best doen om personen te vinden met exact dezelfde CSR. Wanneer dit echter niet mogelijk blijkt te zijn omdat dit de kwaliteit van de match niet ten goede komt, gaat het systeem kijken naar spelers die ongeveer dezelfde rank als jij hebben. Hoe langer dit duurt, hoe minder limieten het systeem zichzelf oplegt om een goede match te vinden.

Het joinen van matches die al bezig zijn is in Arena overigens niet mogelijk, alhoewel dit wel kan in Custom Games en in Warzone. Nu maak je je wellicht zorgen over gamers die al snel een potje verlaten, maar de kans bestaat dat deze groep mensen dit niet zo makkelijk zullen doen in Halo 5: Guardians. Mensen die matches verlaten, verliezen namelijk alle verdiende REQ-punten, XP én mogen een tijdje niet meedoen aan matchmaking. Ook gamers die teammaten doden, inactief zijn en opzettelijk zelfmoord plegen, kunnen rekenen op een tijdelijke ban. Hoe vaker je één van deze dingen doet, hoe langer de tijdelijke ban steeds zal worden.

Tenslotte heeft 343 Industries ook nog het fenomeen ‘Seasons’ besproken. Seasons is niet bij launch beschikbaar, maar zal wel nog dit jaar naar Halo 5: Guardians komen. Wanneer Seasons verschijnt voor de game, word je rank in bepaalde playlists gereset. Een seizoen duurt een maand en wanneer je het voor elkaar krijgt om binnen een maand een CSR rank omhoog te gaan, kun je rekenen op gepaste rewards.

343 Industries lijkt het aardig voor elkaar te hebben met de multiplayer van Halo 5: Guardians. Ga jij deze game checken op 27 oktober? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Halo Waypoint

343 geeft details over matchmaking en CSR-systeem Halo 5 vrij

343 geeft details over matchmaking en CSR-systeem Halo 5 vrij

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch