Menu Premium

2K Games: Battleborn vanaf januari 2021 niet meer speelbaar

Lars Leeftink 26/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Battleborn is no more. 2K Games gaat tien jaar na de release en twee jaar na de switch naar free-to-play de game uit de lucht halen. Nog niet meteen, maar vanaf januari 2021 is de game niet meer speelbaar. Ongetwijfeld tot onvreden van veel fans.

Nog een heel jaar Battleborn

Dat dan weer wel. 2K Games realiseert zich dat ze de game natuurlijk niet uit het niets uit de lucht kunnen halen. “We are extremely proud of the work that went into the game and will continue to provide updates on the sunsetting of the title when appropriate.”. Maar de volledige game zal niet tot die tijd speelbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld vanaf 24 februari 2020 geen virtual currency meer kopen. Wanneer deze currency dan op is, is het op en kan je geen nieuwe meer kopen. Je kunt de virtual currency die je na de 24ste van februari nog tot je beschikking hebt gewoon gebruiken totdat de servers offline gaan.

De game is verder al verwijderd van digitale stores als PlayStation Store en Steam. Je kunt je de game alleen nog kopen via winkels. Fysiek dus. Na januari 2021 is naast de multiplayer ook de singleplayer niet meer speelbaar. De game is dus vanaf 2021 echt op geen enkele manier meer te spelen. Fans zullen dus een vervanger moeten gaan zoeken, maar gelukkig zijn die er zat. Opties te over.

Focus op nieuwe projecten

Volgens 2K Games is dit de voornaamste reden om Battleborn uit de lucht te halen. De free-to-play game moet natuurlijk constant up-to-date gehouden worden, wat veel tijd en energie kost. Tijd en energie die 2K Games liever steekt in het ontwikkelen en maken van nieuwe games. Wat voor nieuwe games dit gaan zijn is natuurlijk afwachten, maar dat er naast de bekende franchises ook wat nieuwe titels in aantocht zijn, behoort zeker tot de mogelijkheden.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch