Menu Premium

Two Tribes’ laatste game RIVE komt naar de Nintendo Switch

Roy de Keijzer 28/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Two Tribes, één van de oudste Nederlandse indie-ontwikkelaars, gaat na 16 jaar stoppen met het maken van games. De ontwikkelaar die onder andere bekend is geworden met de Toki Tori-serie heeft vorig jaar hun allerlaatste game RIVE uitgebracht voor PC en PlayStation 4. De game zou oorspronkelijk ook voor de Wii U verschijnen, maar RIVE komt naar de Nintendo Switch. De Switch-versie wordt samen met het Nederlandse Engine Software ontwikkeld. Deze versie zal overigens ook exclusieve content bevatten en zal later dit jaar verschijnen. Verdere details over deze exclusieve content en de releasedate zal later bekend worden gemaakt.

RIVE is een hybrid van een platformer en een shooter. In de game bestuur je een voertuig waarmee je hordes aan vijanden in 360 graden kapot kunt schieten. Daarnaast is het mogelijk om de schroothopen te hacken en zo te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan ‘gun turrets’ die voor jou je tegenstanders gaan neermaaien, een ‘bullet train’ waar je op kunt meeliften, of een ‘nurse robot’ die jou kan healen.

In RIVE kun je met meerdere gamemodes aan de slag. Naast de standaard game is er een ‘one credit’ mode, waarin je hardcore met maar één credit de game moet uitspelen. Verder is er voor de fanatiekelingen onder ons de speedrun mode, waarmee je kunt laten zien hoe snel je door de game heen kunt knallen.

RIVE is sinds 13 september 2016 verkrijgbaar voor Steam en PS4, de releasedatum voor de Switch is nog onbekend.

De launch trailer van RIVE kan je hier terugzien. Wat vind jij van RIVE? Heb jij de game al gespeeld? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch