Menu Premium

Zelda; Breath of the Wild is de laatste Nintendo-game voor de Wii U

Maarten van Steijn 20/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar de Nintendo Switch zijn intrede maakt in het console-landschap, gaat de Wii U misschien wel de geschiedenisboeken in. Zelda: Breath of the Wild is de laatste Nintendo-game voor de Wii U. Deze game gaat op 3 maart uitkomen voor de Wii U en de Nintendo Switch tegelijk. Dit heeft Nintendo onlangs bevestigd. Reggie Fils-Aime vertelde het volgende hierover:

“From a first-party standpoint, there’s no new development coming after the launch of the legend of Zelda: Breath of the Wild. We really are at the end of life for Wii U.”

Wel zegt hij hierbij een aantal oudere titels voor de Wii U nog een tijdje te willen gaan ondersteunen. Games als Mario Kart krijgen dus een nog iets langer leven beschoren op deze oudere console van Nintendo.

De laatste game voor de Wii U is vanaf maart dus beschikbaar, maar al sinds november 2016 is Nintendo gestopt met de productie van deze console. Wel zeggen ze de 3DS nog langer te willen gaan ondersteunen met nieuwe games. Fire Emblem is pas geleden voor de 3DS aangekondigd, om maar even wat te noemen.

Moest jij een traantje laten na het lezen van dit bericht? Of staat de Wii U al ergens twintig pagina’s terug in de geschiedenis van jouw game ervaringen? Laat het weten!

Bron: eurogamer.net

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch