Menu Premium
Loading...

Nintendo toont een gameplay video van Zelda: Breath of the Wild

Gijs Mak 02/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alle Zelda-liefhebbers zaten op hun puntje van hun stoel toen afgelopen nacht Reggie Fils-Aimé, baas van Nintendo of America, het podium opwandelde van The Game Awards 2016. Hij kwam iets laten zien, namelijk de nieuwe gameplay video van Zelda: Breath Of The Wild!

Reggie begon z’n speech met een emotioneel betoog over het begin van The Legend Of Zelda en hoe speciaal de serie is geworden voor zoveel gamers, waar niks van is gelogen; voor veel gamers heeft de serie een speciaal plekje in het hart veroverd. Hij vervolgt zijn verhaal door te zeggen dat The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild zal gaan breken met de tradities binnen de serie, maar hoe dat uit zal gaan pakken moet nog blijken. Dan volgt een videoboodschap van Eji Aonuma over hoe jammer hij het vindt dat hij niet aanwezig kan zijn op de The Game Awards en dan begint de lol pas echt.

De gameplay trailer wordt opgestart en we zien Link die, met een indrukwekkend armor aan, een lied van een zingende papegaai te horen krijgt en een ‘shrine’ moet vinden. Onderweg komt onze held natuurlijk weer genoeg vijanden tegen. Opmerkelijk is dat Link nu snacks kan eten, om zo in één keer zijn levensbalk aan te vullen. We krijgen een korte blik in Link’s inventaris en zien dat Link over meerdere soorten zwaarden beschikt. Verder zien we dat Link eindelijk geleerd heeft hoe je een sprintje moet trekken en hoe je een rotswand opklimt alsof het niks is. Ook zien we dat sommige vijanden slimmer zijn dan dan je gewend bent van The Legend Of Zelda en Link’s bommen soepeltjes weten te ontwijken. Het is voor Link nu mogelijk om wapens van vijanden op te pakken en die mee te nemen op je reis. Het lijkt er op dat je hierdoor tactischer moet zijn bij het benaderen van je vijanden dan in de vorige delen.

Jeuken jouw handen al en heb je zin om terug te keren naar Hyrule, of heb je nog je twijfels? Laat het weten in de comments!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt ergens in 2017 voor de Wii U en de gloednieuwe Nintendo Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch