Menu Premium

Hackers voegen meer games toe aan de NES Mini

Jeroen Wiersma 09/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je hebt ‘m vast al in actie gezien, want sinds de release is hij bijna niet aan te slepen. Of daarom heb je ‘m juist nog niet kunnen aanschouwen; de NES Mini. In principe met 30 games speelbaar, niet meer, niet minder. ‘In principe’ inderdaad, want het viel te verwachten dat er mensen toch gingen proberen meer titels speelbaar te maken en dat is ze gelukt. Hackers voegen meer games toe aan de Nes Mini.

Nintendo liet rond de release al snel weten dat het niet van plan was op enige manier de lijst met te spelen games voor de NES Mini uit te breiden, waardoor hackers ook snel waren in het oppakken van een nieuw hobbyproject. Hoewel het waarschijnlijk niet heel erg legaal zal zijn, is het ze gelukt door het geheugen naar een PC te uploaden, de extra ROMS toe te voegen, en het ten slotte terug te uploaden naar de NES Mini. Al doende kwamen ze er achter dat er een limiet zit aan de console van 60 games, maar dit lijkt geen groot probleem te zijn, omdat er ook hackers zijn die een systeem hebben ontworpen om games om te wisselen.

Want vind jij van dit soort praktijken? Kan het kwaad als Nintendo zelf toch niet van plan was met een uitbreiding te komen?

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch