Menu Premium

Resident Evil 7 krijgt cross-saves tussen de Xbox One en PC

Erwin Prins 25/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens Capcom, steevast de uitgever van de survival horror-serie, gaat Resident Evil 7 cross-saves ondersteunen tussen de Xbox One en de PC. Opmerkelijk, aangezien deze feature tot nu toe enkel is bestemd voor Xbox exclusives onder de noemer van Play Anywhere.

Play Anywhere is een initiatief van Microsoft waarbij je bij aankoop van een Xbox One game ook de PC-versie ontvangt via de Microsoft Store. De games die onder dit programma vallen ondersteunen daarbij automatisch cross-play. Dat is verdergaan op de Xbox One, precies waar je gestopt was op de PC. Dat Resident Evil 7 deze functie aan boord heeft, is overigens door Microsoft zelf nog niet naar buiten gebracht.

Het zevende deel in de Resident Evil-serie, met de onheilspellende subtitel Biohazard, komt naast de Xbox One en de PC ook uit voor de PlayStation 4. Zoals we zagen tijdens de afgelopen E3 op het podium van Sony wordt daarbij ook de PlayStation VR ondersteunt met een VR-mode welke als onderdeel van een partnership exclusief is voor PlayStation.

De release is dichterbij dan je denkt. Op 24 januari 2017 mogen we Resident Evil 7: Biohazard namelijk al gaan verwelkomen. Capcom is in ieder geval ambitieus en verwacht in de eerste maanden na release al zeker vier miljoen exemplaren te verkopen. (Survival) horror sells denkt de uitgever. Zeker in VR-mode.

Bron: IGN

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch