Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het ware verhaal achter de bak ellende die ‘The Day Before’ heet

09/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Day Before: Was het, nu de game uit is gekomen en meteen down the drain ging, een zorgvuldige geplande scam of het gevolg van zelfoverschatting en stupiditeit? Dat is een vraag die JJ sinds de launch van dit ‘bijzondere’ spel bezighoudt. Flops zoals deze kom je immers zelden tegen. The Day Before was niet slecht, het werkte gewoon niet eens. En toch maakte men er ronkende reclame over. Hoe dan? Nu er meer bekend is over de achtergrond van het spel, dook hij daarom nog één keer het web op om het het ware verhaal achter de ellende die The Day Before heet te vertellen.

Het mysterie van The Day Before is opgelost

‘The Day Before’ van de Russische developer Fntastic openbaarde zich in 2021 vanuit het totale niets. En met succes. De titel ontpopte zich al snel tot de meeste ‘gewishliste’ game van Steam. Voor Hogwarts Legacy. Velen vroegen zich af hoe dat nu in hemelsnaam mogelijk was. Een onbekende developer zonder enige ervaring met dit type open wereld games, die opeens een spel maakt wat de concurrentie om de oren slaat. Dat voorgevoel werd er niet beter op toen het spel om sketchy redenen werd uitgesteld naar november 2023. De tien minuten durende gameplay trailer toonde zelfs puur jatwerk van anderen. Wat was hier aan de hand?

Het heeft alles in zich van een dikke scam

Toen de game launchte, rijp voor de sloop bleek en de stekker direct uit de toko werd gehaald, leek alles te duiden op een geplande scam. Maar is dat ook zo? Werd er door Fntastic al vanaf dag 1 toegewerkt naar het willens en wetens uit de zak kloppen van geld voor niks? Of was er iets anders aan de hand? Met dank aan onder andere de Duitse collegae van Game Two is er meer duidelijkheid gekomen in deze materie. Met als uitkomst een van de meest bizarre verhalen van de afgelopen jaren.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch