Menu Premium

DriveClub: PS Plus Edition voor onbepaalde tijd uitgesteld

Karim Shehata 30/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind vorig jaar moest DriveClub eigenlijk al verschijnen voor de PlayStation 4. De game moest laten zien wat de nieuwe console van Sony bij launch in huis had en moest daarnaast dé racer van 2013 gaan worden. Nadat dit om uiteenlopende redenen niet gelukt was, moest de game – na erg veel geruchten over een annulering van de titel – dit jaar gaan knallen. Dit gebeurde dan ook, maar uiteindelijk bleek de game zo hard te knallen dat de servers het allemaal niet meer konden behelpen. Om die reden werd de beloofde PlayStation Plus-editie dan ook voor ‘even’ uitgesteld, maar nu moeten we ons waarschijnlijk echt zorgen gaan maken. DriveClub: PS Plus Edition is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Dit heeft Shuhei Yoshida, de baas van Sony World Wide Studios, zojuist hoogstpersoonlijk gemeld op de officiële Facebook-pagina van DriveClub. “De weg naar de launch van de game was erg hobbelig en we bieden dan ook onze welgemeende excuses dat velen van jullie niet hebben kunnen spelen waarvan wij hadden gehoopt dat DriveClub zou bieden”, aldus een zeer eerlijke Yoshida. “We hebben geluisterd naar jullie feedback en ik kan begrijpen dat jullie geduld op begint te raken. Evolution Studios werkt de klok rond om het gat te dichten en we hebben zelfs mensen van buitenaf aangenomen om dit probleem de kop in te drukken.”

Na een uitgebreide verklaring over wat er gedaan wordt aan DriveClub, komt Yoshida met een verklaring over de PS Plus Editie: “Wij zijn ons er ook erg van bewust dat we velen van jullie die de DriveClub: PS Plus Edition wilde spelen zwaar hebben teleurgesteld.” Hij voegt daar aan toe dat het de eerste prioriteit is dat iedereen de best mogelijke ervaring geboden kan worden, en dat door het hoge volume aan nieuwe spelers die de PS Plus-editie mogelijk naar de servers brengt deze ervaring niet gegarandeerd kan worden. “Totdat we kunnen garanderen dat iedereen gewoon kan genieten van DriveClub zoals de game bedoeld is, zal er geen PS Plus-editie komen van DriveClub”, aldus Yoshida die het hoge woord eruit gooit.

Is dit teleurstellend nieuws? Ja, zeker voor iedereen die erg uitkeek naar de PlayStation Plus-editie. Persoonlijk vind ik het echter wel een goed besluit, omdat anders straks helemaal niemand meer DriveClub op een normale manier kan spelen. Wel is het kwalijk te noemen dat het zo erg uit de hand is gelopen met DriveClub, als je het mij vraagt. Wat vinden jullie van de hele kwestie rondom DriveClub?

DriveClub: PS Plus Edition voor onbepaalde tijd uitgesteld

DriveClub: PS Plus Edition voor onbepaalde tijd uitgesteld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch