Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over oorzaak falen Redfall & ‘gering belang’ GTA V voor Take Two

06/06/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niks Peepshow op woensdag. Gewoon lekker op de dinsdag, zoals het hoort. Met Boris en JJ achter de desk. Klaar om de zakelijke kant van de game-industrie met jullie door te nemen. In deze editie krijgen we vooral een blik op de toekomst van videogames. Het lijkt er steeds meer op dat we aan de vooravond staan van een omvangrijke transitie. De traditionele game gaat plaats maken voor de Game as a Service (GaaS). En die transitie gaat op zeker ook zijn weerslag hebben op de persconferenties die we de komende dagen te zien gaan krijgen. Bij PlayStation Showcase zagen we de eerste voortekenen al. Er werd niet geopend met een dikke singleplayer game, maar met een vrij inwisselbare GaaS. Gaat dit ook de rest van de ‘E3’ het geval zijn? Het antwoord op deze vraag ga je krijgen in de Peepshow van dinsdag 6 juni 2023.

Het ware verhaal achter het falen van Redfall

Boris en JJ kijken verder naar de publicatie van Bloomberg over het ontwikkelingsproces van Redfall. De game was verre van goed en na het lezen van dit artikel begrijpen we ook heel goed waarom. Hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren? En staat het geval Redfall op zich of zijn er meer van dit soort games? Wat is er aan de hand met Square Enix. De afgelopen weken hoorden we geluiden dat de preorders van Final Fantasy XVI (22 juni) niet naar verwachting liepen. Wat is daar aan de hand en wat veroorzaakt de matige voorverkoop? Aan de game zelf kan het onmogelijk liggen.

Omzet van Take Two nog maar voor 5% dankzij verkoop games

De twee presentatoren gaan het ook hebben over de Cloud en hoe groot die industrie kan gaan worden. De CMA keurde de aankoop van Activision/Blizzard niet goed op basis van de impact op de concurentie in de cloud gaming industrie. Maar bestaat die industrie wel? Het antwoord zie en hoor je in deze nieuwe editie van de Peepshow.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch