Menu Premium

Nieuwe Xbox mogelijk al volgend jaar zomer op de markt

Gamekings Redactie 29/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaan geruchten dat er een conferentie aan de gang is in Londen over de volgende Xbox. Dit valt te concluderen uit een tweet van Sean Tracy, een technisch designer bij Crysis Studio.

Op zijn twitter account had hij het volgende bericht achtergelaten: “Enjoying the Durango developers summit in London. So far, great swag and interesting talks.” Kotaku noemde vorige maand al de naam Durango als codenaam voor de nieuwe Xbox, waar je dus uit zou kunnen afleiden dat er in Londen een geheim event is voor de nieuwe Xbox. De benaming van de nieuwe Xbox 360 als Durango ligt ook in de lijn van eerdere benamingen van geheime projecten. Durango is namelijk een Mexicaanse staat en hoofdstad, en zo kreeg de Kinect eerst de naam van de Braziliaanse stad Natal. Het twitter bericht is overigens heel snel verwijderd, wat het natuurlijk nog veel verdachter maakt.

Als het waar is dat er nu een conferentie wordt gehouden over de nieuwe Xbox, dan is het zeer goed mogelijk dat op de aankomende E3 de console wordt aangekondigd. De ‘Durango’ zou volgens velen zelfs volgend jaar zomer al in de winkels liggen. Dit wordt ondersteund door de projectnaam Durango, want zo’n naam wordt altijd pas aan een console gehangen wanneer deze in de laatste fase van ontwikkeling is.

Er is natuurlijk nog helemaal niks officieel, maar de kans wordt zo steeds groter dat Microsoft’s next-gen console volgend jaar realiteit is. Kan de Durango voor jou niet snel genoeg hier zijn? Of ben jij voorlopig nog wel tevreden met de huidige generatie consoles?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch