Menu Premium
Loading...

Yooka-Laylee Review

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
11/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Olé, olé, Yooka-Laylee is uit. Een game die met name Emiel zo graag wilde spelen dat hij zijn hele sociale omgeving er voor heeft geterroriseerd. JJ werd onder druk gezet als hij de review niet kon doen, andere Gamekings bedreigd als ze ‘zijn game’ zouden afpakken en zijn vriendin moest maar even een weekendje iets voor zichzelf gaan doen, want hij moest de game spelen. En ook Shelly was helemaal klaar voor de kleurige platformer die de spirituele opvolger van Banjo Kazooie (en ook Donkey Kong Country) is. Check wat de twee te zeggen hebben in de Yooka-Laylee Review.

Yooka-Laylee de spirituele opvolger van Banjo Kazooie

Maar, als je zoveel van zo’n game verwacht (en terecht want Banjo Kazooie was super). Kan het dan niet alleen maar tegenvallen? Of heeft de Britse developer Playtonic zichzelf overtroffen en laten zij met een Indie-budget de hoogtijdagen van de platformer weer herleven?

Emiel en Shelly gaan in deze review van Yooka-Laylee het antwoord geven op deze vraag. En het gebeurt niet vaak, maar beiden waren zenuwachtig voorafgaand van deze opnames. Dit was een van hun games   het jaar. Wat ging het worden: totale euforie of een groot tranendal…

 

Loading...
 • sweetemotion1975

  Likkebaardend mooie artstijl en ook die muziek/sound effects zijn zo tof. Blijf een zwak hebben voor dit soort games.

 • Bridgeman

  Jammer dat jullie zo negatief zijn over de game. Ik heb er nog steeds heel veel zin in, maar ik wacht even op de Switch versie.

  • Frank van Doorn

   Hun voelen wat ik ook beleef. Leuk maar had zoveel meer kunnen en moeten zijn

   • Bridgeman

    Je verwacht gewoon teveel. Deze game is letterlijk Banjo-Kazooie alleen met nieuwe personages en betere graphics. Camera shit kunnen ze patchen (en hebben ze ook al een patch voor uitgebracht). Van geen enkele streamer die ik deze game heb zien spelen heb ik gehoord dat de controls slecht zijn. Is een kwestie van git gud, maar makkelijker om de game de schuld te geven.

    • Luckyluc

     Ik ben het aardig met je eens, echter ook binnen het 3D action/platform genre ligt de lat vandaag de dag wat hoger dan in ’98. Als jij net als ik gewoon Banjo Kazooie met betere graphics verwacht en je vindt die game vandaag nog leuk om te spelen, dan valt het niet tegen maar is het precies wat je ervan verwacht. Verwacht je Banjo Kazooie 2017, dan is het van een koude kermis thuiskomen.

     • Bridgeman

      Volgens mij hebben ze nooit gepretendeerd dat het iets anders is dan Banjo-Kazooie met betere graphics. Ik heb toevallig onlangs nog Banjo bijna helemaal doorgespeeld op de N64 en speelt nog steeds heerlijk.

    • Frank van Doorn

     Ook na de patch werkt de camera verre van fijn. Als je een nieuwe 3D platformer brengt ga dan met deze tijd. En dat zijn ze vergeten. Dus nee wat je nu doet is dingen proberen goed te praten die niet goed te praten zijn. En leuk de patch. Opnieuw een game niet afgemaakt voordat het uitkwam

 • db87

  Dat we pas twee jaar later ermee aan de slag kunnen klopt niet. De game is nu pas gepoort van de PC naar de Gameconsole.

 • jan079

  Ik vind het spel verder wel aardig, niet top. Kostte mij destijds ook maar iets van 15 dollar oid.

 • Chahid B

  Ik vind dit soort games te gek jammer dat dit soort spellen dan niet met de tijd meegaan. Sowieso dit genre lijkt compleet genegeert te worden zo had de 360 nog Kameo wat opzich een best tof spel was. Maar daar zie je ook nooit meer wat van. Ik ga dit spel zeker spelen heb goeie herinneringen aan de Nintendo 64 met Banjoo & Kazooie, Donkey Kong 64 en die 3D Mario.

  • oswald

   Voor een evolutie van het genre moet je denk ik toch bij Nintendo zelf zijn: Sunshine en daarna Galaxy 1 en 2 vond ik goede voorbeelden hoe je het genre evolved. Ook is Mario 3D world op Wii U echt super goed en verwacht ik dat Mario Odyssey de nieuwe mijlpaal wordt in dit genre.

 • Ik heb nog maar een uurtje in deze game zitten, Ik snap de puntjes van kritiek wel een beetje maar tot nu toe vind ik het gewoon een leuk en grappige game 🙂

 • Julian Burford

  Haha. Je bent niet de enige die problemen had met Rampo. In de Quick Look van GiantBomb doen ze er letterlijk 30 minuten over om Rampo te verslaan. De Quick Look eindigt met een keiharde rage-quit. haha.

  Moet ik wel zeggen dat ik na het zien van de Quick Look en deze review even wacht met het aanschaffen van Yooka Laylee.

  > Quick Look
  https://www.giantbomb.com/videos/quick-look-yooka-laylee/2300-11968/

 • Diederik Werken

  Dit ziet er uit als een simplistisch spel voor simpele zielen.

  • Ben Verhoeven

   Dus je hebt er heel veel plezier van nu Diederik?

 • james

  Geen idee waarom Emiel het altijd over een premisse heeft. Een premisse is iets anders dan een synopsis en is voornamelijk een term dat gebruikt wordt bij films.

  Jammer dat deze game zo tegenvalt. Ik ga hem wel halen als die eens in een PSN sale is. De game is nu voor 30 euro al niet zo heel duur.

  Ratchet and Clank voor de PS4 is trouwens echt een leuk alternatief.

 • RomeoNovember

  Ik vermaak me gewoon meer dan uitstekend met deze game! Hopelijk levert het een mooie terugkeer van het genre op, tuurlijk is het niet perfect maar toch vind ik het geweldig. Ik had zelf niet zo heel veel moeite met Rampo moet ik zeggen, al zag ik Giantbomb er ook flink mee kutten

  • Bridgeman

   Een streamer die ik check streamt op dit moment ook Yooka-Laylee en hij had ook geen moeite met Rampo. Bij Shelly was het echt een kwestie van te ongeduldig. Je kan gewoon stil staan en springen terwijl je aan het rollen bent, dus met een beetje finesse is er geen kind aan.

 • Niels Eichelsheim

  Ligt het aan mij of lijkt die bad Guy een beetje op die kerel van Dispicable me?

 • RomeoNovember

  Emiel zijn intro’s gaan steeds soepeler

 • Jammer dat dit zo tegenvalt, de graphics zagen er leuk uit! Heb zelf nooit Banjo Kazooie gespeeld, dus ik vraag mij af hoe leuk ik dit ga vinden. Wellicht dan liever maar weer eens aan Psychonauts starten en dan komt over een jaar daar het vervolg van uit.

 • Kevin

  Heerlijke game, kippenvel momenten en pure nostalgie van de N64.

  • Casketkrusher

   Voor mij is het echt een matige reboot. Niet eens 60fps op de f-king PS4!

 • itsalaser

  5:22 humor :`D

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord