Menu Premium
Loading...

Manor Lords Review: Kopen, budgetbak of slopen?

03/05/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoogste tijd voor een stukje Middeleeuwen. En dan niet zomaar een stukje Middeleeuwen. Middeleeuwen met een snufje indie magie er overheen. Dan snap je ook dat onze indieman Kevin klaar staat om het spel in kwestie te bekijken. We hebben het over een Manor Lords. Een spel dat deze week in Early Access is gegaan en inmiddels al 1 miljoen keer verkocht werd. Manor Lords is een middeleeuwse stedenbouwer en managementsimulatie waarbij je af en toe ook een potje gaat knokken. Kevin dacht vooraf dat deze titel best wel eens goed kon gaan worden. En nu het spel officieel in Early Access verkeert, kan hij dat checken. Wat vindt hij van de game en is de city builder leuk en uitdagend? Of betreft het een matig uitgevoerde rip-off van Age of Empires die je echt links moet laten liggen? Je krijgt het antwoord in de Manor Lords review.

Manor Lords Review: RTS-gevechten en legers verzamelen

Manor Lords is een city builder die behoorlijk diep gaat. Developer Slavic Magic heeft de aandacht van gamers weten te trekken met hun realistische interpretatie van het leven in Middeleeuwen. Je bouwt als speler een middeleeuws dorpje echt vanaf scratch op. Eerst heb je een paar mensen, wat materiaal en een os. Vanuit daar ga je ondernemen. Je zorgt voor een paar huisjes voor je onderdanen, eten en drinken en houdt ze veilig. Het kost natuurlijk tijd, maar uiteindelijk kun je een heus leger opbouwen om jouw rijk uit te bouwen en zo nieuwe grondstoffen te verzamelen. Of je geniet gewoon van wat je hebt en houdt de vijanden buiten jouw domein.

Je kunt te voet rondrennen, maar niet zonder enige gekte

Kers op de taart is dat je als baas van jouw dorp of stad, in 3D door jouw bouwwerk heen kunt lopen. En wie wil dat nu niet? Beleven hoe het is om in de Middeleeuwen te zijn? Er echt onderdeel vanuit te maken. Kevin heeft de Early Access uitgeprobeerd en vertelt jou in deze video of het spel nu al de moeite waard is om aan te schaffen of dat het nog te weinig vet op de botten heeft en je dus beter even kunt wachten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch