Menu Premium
Loading...

Monique Simons over het inzetten van serious games

19/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje terug zijn we begonnen met een gloednieuwe serie specials over het onderwerp serious gaming. We zijn toen langs geweest bij het Studiolab, onderdeel van de HKU in Hilversum. Daar spraken we met Willem-Jan Renger over onder andere de verschillen tussen serious games en entertainment games. Ditmaal zijn we naar de Vrije Universiteit in Amsterdam geweest om te praten met Monique Simons over het in de praktijk inzetten en toepassen van serious games.

Serious games (of applied games) zijn kort gezegd videogames met een ander hoofddoel dan puur vermaak. Serious games zijn er vaak om te leren, trainen of met een ander specifiek doel voor de gebruiker. Natuurlijk is vermaak wel nog altijd erg belangrijk om de beleving van zo’n serious game te versterken. Je vindt serious games vaak in toepassingsgebieden als de gezondheidszorg, onderwijs en defensie. Ook zie je dat serious games vaak grafisch minder zijn ontworpen dan entertainment games, maar juist dieper zijn wat betreft de gameplay. Waarom is dat zo? En hoe worden serious games daadwerkelijk ingezet? In deze special worden zulke vragen uitgebreid besproken.

Monique Simons werkt op de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam en vertelt in dit exclusieve video-item over het inzetten van serious gaming met betrekking tot een gezonde levensstijl. Als bewegingswetenschapper doet zij namelijk onderzoek naar games en serious games en hoe deze ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld jongeren meer te laten bewegen of gezonder te laten eten. Ook is ze een tijdje naar de Verenigde Staten geweest om te onderzoeken hoe daar games worden ingezet ten behoeve van de gezonde levensstijl.

Binnenkort zul je naast het interview van laatst met Willem-Jan Renger en het interview nu met Monique Simons nog een derde special over serious gaming voorbij zien komen hier op de website. De inhoud kunnen we natuurlijk nog niet verklappen, houd daarom de site goed in de gaten de komende tijd! Check nu eerst dit tweede deel in de serious gaming reeks: ‘Monique Simons over het inzetten van serious games’.

Monique Simons over het inzetten van serious games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch