Menu Premium
Loading...

HKU Studiolab over serious games vs entertainment games

31/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag starten we met een gloednieuwe serie specials over serious games. We zijn voor de eerste special langs geweest bij de vestiging van de HKU in Hilversum. Eerder zijn we hier nog geweest om The Flock van Vogelsap te checken. Ditmaal gingen we bij de HKU op bezoek bij het Studiolab. Daar hebben we met Willem-Jan Renger van het Studiolab gesproken over het onderwerp serious games, of zoals hij het zelf liever noemt: applied games. Waarom applied games? Check het in deze eerste special: ‘HKU Studiolab over serious games vs entertainment games’.

Serious games (of applied games) zijn kort gezegd videogames met een ander hoofddoel dan puur vermaak. Serious games zijn er vaak om te leren, trainen of met een ander specifiek doel voor de gebruiker. Natuurlijk is vermaak wel nog altijd erg belangrijk om de beleving van zo’n serious game te versterken. Je vindt serious games vaak in toepassingsgebieden als gezondheidszorg, onderwijs en defensie. Ook zie je dat serious games vaak grafisch minder zijn ontworpen dan entertainment games, maar juist dieper zijn wat betreft de gameplay. Waarom is dat zo? En hoe anders is de ontwikkeling van serious games ten opzichte van de entertainment sector? In deze special worden zulke vragen uitgebreid besproken.

Willem-Jan Renger van het Studiolab, onderdeel van de HKU in Hilversum, vertelt in dit exclusieve video-item over het onderwerp serious gaming. Als hoofd van het Studiolab is hij dagelijks nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse serious games projecten.

De komende tijd zul je daarom nog meer specials zien die het onderwerp serious gaming belichten, ieder vanuit een andere invalshoek. Ben jij ook wel toe aan een serious item? Check dan snel deze special met Willem-Jan Renger van het HKU Studiolab, waarin hij het onder andere heeft over de verschillen tussen entertainment games en serious/applied games, en natuurlijk nog veel meer.

Studiolab over de verschillen tussen serious- en entertainment games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch