Menu Premium

Xbox One is in Nederland uitgesteld naar 2014

Karim Shehata 14/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de E3 2013 is ons plechtig op het hart gedrukt dat de Xbox One in november van dit jaar zou gaan verschijnen. Dit zou gaan gebeuren in 21 markten, waarmee Microsoft hetzelfde aantal landen bedoelt. Door middel van een persbericht heeft Microsoft bekend gemaakt dat zij dit, hoe hard zij er ook aan hebben gewerkt, niet gaan halen. Dit leidt ertoe dat de Xbox One in november in maar dertien(!) landen verschijnt en Nederland behoort niet tot die dertien landen. Inderdaad, het was te mooi om waar te zijn om eind dit jaar met twee next-gen consoles aan de slag te gaan, bijna gelijktijdig. De Xbox One is in Nederland uitgesteld naar 2014.

De landen die dit jaar nog wel aan de slag kunnen met de Xbox One zijn Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, Nieuw-Zeeland, Groot-Britannië en niet al te verrassend: de Verenigde Staten. Microsoft belooft voor België, Denemarken, Noorwegen, Rusland, Zweden, Zwitserland én Nederland een zo snel mogelijke release in 2014.

Dit kan op z’n zachtst gezegd een dikke vette aderlating genoemd worden. Niet alleen voor de gamers die erg uitkeken naar het apparaat, maar ook voor Microsoft zelf. De pre-order cijfers van de PlayStation 4 tegenover die van de Xbox One logen er al niet om, en dit kan die pre-ordercijfers natuurlijk niet veel meer goeds gaan doen. Al is dat alleen in Nederland en de andere landen waar het apparaat niet langer meer in november 2013 verschijnt.

Microsoft zegt verder dat het bedrijf het zeer spijtig vindt dat er nu gamers moeten wachten. “We begrijpen dat dit zeer teleurstellend nieuws is voor de fans in de getroffen landen, en daarom zorgen we ervoor dat de Xbox One zo vroeg mogelijk in 2014 verschijnt in die landen.”

Xbox One is in Nederland uitgesteld naar 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch