Menu Premium

Verkoop Nintendo Switch goed van start in US, UK en Europa

Froukje Planken 07/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Update:

Nintendo heeft meegedeeld dat de verkoop van de Switch ook in Europa records verbreekt.
In een persbericht zegt het bedrijf dat de hybride console meer is verkocht dan elke andere Nintendo console in zijn launch weekend.

Daarnaast wordt aangegeven dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de best verkopende Nintendo launch titel is ooit in Europa. Hiermee overtreft het zelfs de gebundelde game Wii Sports in het eerste weekend.

Nintendo heeft nog geen specifieke cijfers vrijgegeven. Ook moet aangetekend worden dat de cijfers kunnen worden beïnvloed door de voorraad die beschikbaar is voor de verkopers. Dus, hoewel de Switch meer consoles heeft verkocht dan de Wii gedurende het eerste weekend na de launch, moet je in het achterhoofd houden dat de voorraad van de Wii ook erg beperkt was.

Al met al zijn het veelbelovende eerste berichten voor de Switch.

Originele bericht:

De verkoop van de Nintendo Switch is goed van start gegaan in de US en in de UK. De release van de Switch is nu een aantal dagen geleden en de eerste verkoopberichten druppelen binnen. Uit die berichten blijkt dat de Switch in Amerika een succes is zo vlak na de launch.

In gesprek met de New York Times (en via Twitter gedeeld door reporter Nick Wingfield) heeft Nintendo of America president Reggie Fils-Aime laten weten dat de Switch in Amerika meer units heeft verkocht dan elke andere console van Nintendo in zijn eerste twee dagen.

Switch verkoopt beter dan de Wii

Concrete cijfers worden hier niet genoemd, maar het gesprek met Reggie Fils-Aime wordt in de tweets helder samengevat met daarin de belangrijkste punten:

  • De Switch verkocht de eerste dagen beter dan de Wii, die tweede staat in dit verkoop rijtje.
  • Zelda Breath of the Wild voor de Switch is de best verkochte standalone launch titel in de geschiedenis van Nintendo. Standalone betekent in dit geval niet gebundeld met de console; gebundelde titels zoals Wii Sports hebben logischerwijs enorme verkoopcijfers.
  • ….daarmee verslaat het Super Mario voor de Nintendo 64.
  • Lange termijn vergelijkingen met de Wii, die meer dan 100 miljoen keer verkocht is, zijn moeilijk te maken.
  • Maar het is een goede start voor de Switch met meer games aan de horizon.

Naast deze berichten die de US betreffen, kwam eerder al het nieuws naar buiten dat de Switch 80.000 stuks heeft verkocht in de UK. Twee keer zoveel als de Wii U. De Wii U, die uitkwam op 30 november 2012, verkocht daar 40.000 stuks in zijn eerste week.

In Japan heeft de Switch geen records verbroken. Daar werden in het weekend na de launch ruim 313.000 exemplaren van de Switch verkocht, zo meldt gaming magazine Famitsu (via Yuji Nakamura).
Voor Europa zijn nog geen cijfers bekend.

Een voorspelling voor de lange termijn is moeilijk te maken, maar we kunnen wel concluderen dat Nintendo het op gebied van marketing beter heeft gedaan met de Switch dan met de Wii U.
De launch titels zijn wat magertjes te noemen, maar Nintendo heeft laten weten met regelmaat nieuwe games te willen uitbrengen.
Gebaseerd op de eerste verkoopberichten ziet het er echter goed uit voor de Switch.

Wat denk jij? Is de toekomst van de Switch rooskleurig?

Bron: VG24/7, Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch