Menu Premium

Valve kondigt de Steam Machines aan voor 2014

Gamekings Redactie 25/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week is de week van de Valve-aankondigingen, want eerder maakte het bedrijf al bekend met een eigen besturingssysteem te komen, oftewel SteamOS. Stiekem werd er verwacht dat we meer zouden gaan horen over de zogeheten Steam Boxes en vandaag is die verwachting waarheid geworden. Valve kondigt de Steam Machines aan voor 2014. Daarnaast biedt het bedrijf de mogelijkheid aan fans om deze te bèta-testen.

We wisten eigenlijk allang dat ze bij Valve van plan waren om met eigen hardware te komen. We kennen het bedrijf natuurlijk van Half-Life en Portal, maar misschien wel meer van Steam. Deze downloadwinkel is namelijk dé manier voor PC-gamers om aan hun games te komen, gezien het voor veel gemakken zorgt als vlekkeloze updates en een overzichtelijke bibliotheek. Eén nadeel voor Valve was dat er nog geen apparaat bestond dat zich helemaal richt op Steam en alle functionaliteiten daarvan. Daar hebben ze verandering in gebracht, nu de Steam Machines officieel aangekondigd zijn.

Zoals verwacht draaien de systemen op SteamOS, dat eerder deze week aangekondigd werd, en werkt Valve samen met verschillende fabrikanten om potentiële klanten de keuze te bieden tussen verschillende opties. Waarschijnlijk spelen de specificaties hier een grote rol in, waarbij er gekozen kan worden tussen modellen uit een verschillende prijsklasse. Goed nieuws voor de fans: ondanks dat er tot 2014 gewacht moet worden tot de Steam Machines in de winkels liggen, kun je jezelf wel opgeven om bèta-tester te zijn. Hiervoor moet je wel aan een aantal eisen voldoen, maar mocht dat het geval zijn ben je wel één van de driehonderd personen die eerder een Steam Machine in huis heeft staan.

Zoals al even tussen neus en lippen door genoemd werd, is het de bedoeling van Valve om de Steam Machines in 2014 in de winkels te hebben liggen. Een concretere datum is nog niet bekend, maar daar horen we hoogstwaarschijnlijk later meer over.

Valve kondigt de Steam Machines aan voor 2014

Valve kondigt de Steam Machines aan voor 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch