Menu Premium

Ubisoft zwaait vanaf nu genadeloos met de banhammer in Rainbow Six Siege

Bas Boudewijn 08/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het irritant is, dat net waneer jij je net beschut hebt opgesteld uit het niets, een speler door een muur komt vliegen en je even genadeloos een pak rammel geeft, weten we allemaal. Nu is er echter goed nieuws: Ubisoft zwaait vanaf nu genadeloos met de banhammer in Rainbow Six Siege

De boekjes vol cheatcodes kunnen nu toch eindelijk echt de kast in, als het aan Ubisoft ligt. In ieder geval voor de Rainbow Six-serie. “De aanwezigheid van cheaters binnen de game, is iets wat wij heel serieus nemen en krijgt daarom ook prioriteit bij de verdere ontwikkeling van de game.” aldus de Canadese ontwikkelaar in een verklaring voor het nieuwe ‘banning on first offence’-beleid.

Je hoort het goed, één keer cheaten en je bent de pineut. Dit is een maatregel die we nog niet vaak eerder tegen kwamen, want bij deze doet Ubisoft toch echt alle waarschuwingen de deur uit – al moet dit bericht natuurlijk al een waarschuwing zijn! Deze maatregelen zijn echter niet de enige pogingen om cheaters en hackers uit onze potjes te weren. ‘Fairfight’, zoals de maatregel genoemd wordt, is volgens Ubisoft pas het begin.

Als je zelf een cheater in je game ziet langskomen, moet je dit zelf aangeven, wat je hier kunt doen. Ook glitches en hacks kun je daar aangeven, zodat de ontwikkelaars er alles aan kunnen doen om jouw Rainbow Six Siege-ervaring te blijven verbeteren.

Wat vind jij van deze drastische anti-cheat oplossingen van Ubisoft? Vind jij het een goede zaak dat cheaters zo makkelijker worden gevonden of verdient iedereen een tweede kans? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch