Menu Premium

Ubisoft probeert Assassin’s Creed Unity niet uit te stellen op PC

Karim Shehata 23/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel games die tegenwoordig op meerdere platformen verschijnen, kom je tegen op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC. Wanneer dit het geval is en er een datum voor de desbetreffende game is geprikt, wordt de laatstgenoemde versie vaak met een paar weken uitgesteld. Dit gebeurde een paar maanden geleden bijvoorbeeld met Dark Souls II, maar ook bijvoorbeeld DmC: Devil May Cry had hier vorig jaar mee te maken. De Assassin’s Creed-titels  zijn soms ook pas later te vinden op de PC dan op de andere platformen, maar met de nieuwste game binnen deze franchise lijkt dit niet te gaan gebeuren: Ubisoft probeert Assassin’s Creed Unity niet uit te stellen op PC.

Dit zegt producer Lesley Phord-Toy in een interview met PC-website Rock, Paper, Shotgun. “Wij werken altijd hard bij Ubisoft om ervoor te zorgen dat onze games op alle platformen tegelijk verschijnen”, begint Phord-Toy. “Ik kan je op dit moment niets specifieks vertellen over de PC-versie van Assassin’s Creed Unity, maar de planning is dat de game op alle platformen tegelijk verschijnt. Ik heb geen geluiden gehoord dat de PC-versie de releasedatum niet gaat halen”, aldus Phord-Toy. Het lijkt er dus op dat ook de gamers met een PC gewoon op de geprikte releasedatum aan de slag kunnen met de game.

Dit was in het geval van bijvoorbeeld Assassin’s Creed IV: Black Flag een ander verhaal. De game verscheen eind oktober op de Xbox 360 en de PlayStation 3, terwijl de PC-versie pas verscheen op 22 november. In die week verschenen ook de Xbox One- en PlayStation 4-versies van de game. De producer heeft overigens wel een verklaring voor het uitstellen van games op de PC: “Het kan zeer uitdagend zijn”, begint Phord-Toy zijn uitleg. “PC’s hebben erg veel verschillende hardwareconfiguraties en we willen onze games op zoveel mogelijk PC’s draaiende krijgen.” De man geeft verder aan dat het in tegenstelling tot de consoles veel meer werk is, omdat iedereen die een console heeft dezelfde apparatuur bezit.

Het lijkt er dus op dat Assassin’s Creed Unity tegelijkertijd op alle platformen verschijnt op 28 oktober en dat zal op die datum dan gaan gebeuren voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC. We kunnen ons er echter nog niet op vastpinnen, maar Ubisoft is in ieder geval hard bezig om dit jaar niet het geduld van de PC-gamer op de proef te stellen. Het geduld van de Xbox 360- en PlayStation 3-gamer wordt echter wel op de proef gesteld, want Assassin’s Creed Comet is nog altijd niet onthuld. Naar verwachting al dit gaan gebeuren op de Gamescom 2014 in Keulen, welke plaatsvindt in augustus.

Ubisoft probeert Assassin's Creed Unity niet uit te stellen op PC

Ubisoft probeert Assassin’s Creed Unity niet uit te stellen op PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch