Menu Premium
Loading...

Ubisoft onthult operator-systeem voor Rainbow Six Siege

Karim Shehata 30/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt dit jaar het jaar te gaan worden van heists, politie, gijzelingen en special forces wat betreft de games die uitkomen. Dit is namelijk ook het geval bij Rainbow Six Siege, de tactische shooter van Ubisoft die eind dit jaar zal verschijnen. Vandaag onthult de Franse uitgever het operator-systeem voor de game, alsmede de collector’s edition.

Wat moeten we ons voorstellen bij het Operator-systeem? We laten Ubisoft het zelf uitleggen: “Operators zijn specialisten uit ‘s werelds beste Special Forces-eenheden en zijn de absolute meesters in hun vakgebied. Elke operator heeft zijn eigen unieke specialiteit dat een nieuw tactisch element toevoegt aan de Siege-ervaring en samenwerking aanmoedigt. Voeg operators bij elkaar om zo de best mogelijke CTU (Counter-Terrorism Unit) te maken en het andere team te verslaan.”

Ubisoft heeft ook meteen alle operators onthuld. Zo kunnen we met Attackers en Defenders aan de slag in Rainbow Six Siege. Aan de kant van de Attackers kunnen we aan de slag met Sledge (Britse SAS), Thermite (Amerikaanse FBI SWAT), Ash (Amerikaanse FBI SWAT), Thatcher (Britse SAS) en Twitch (Franse GIGN). Al deze characters hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Sledge, de naam zegt het misschien al, heeft een immense hamer bij zich, waarmee hij dingen stuk kan slaan. Thermite zou het goed met hem kunnen vinden, want ook hij heeft speciale spullen bij zich waarmee hij speciale muren en dergelijke kunt breken. Vanaf Ash komt de echter variatie erin, want hij is in tegenstelling tot de anderen erg goed vanaf een lange afstand. Thatcher beschikt daarnaast onder meer over speciale EMP-granaten, terwijl Twitch met een speciale drone de Defenders kan bespioneren. Daar blijft het echter niet bij, want de drone kan ook elektrische schokken uitdelen.

Aan de kant van de Defenders krijgen we te maken met Castle en Pulse (beide FBI SWAT), Smoke en Mute (beide Britse SAS) en Rook (Franse GIGN). Castle heeft de mogelijkheid om speciale barricades neer te zetten, als de muren doorbroken zijn door de Attackers. Smoke zal daarnaast heel erg stil zijn en zou je een sluipmoordenaar kunnen noemen, terwijl je met Pulse onder meer door muren heen kunt kijken. Rook heeft daarentegen simpelweg meer armor en kan de rest van z’n team voorzien van extra ammo. Tot slot kunnen we aan de slag met Mute. Hij is vergelijkbaar met Thatcher aan de kant van de Attackers, want ook hij kan elektronische hulpmiddelen van de tegenpartij uitschakelen. Wanneer je geen van deze personages wilt zijn is dat trouwens ook mogelijk, want er is ook een recruit operator. Met deze recruit kun je zelf toewerken naar een bepaalde klasse.

Overigens blijft het niet bij de onthulling van het operator-systeem, want Ubisoft vond het ook de hoogste tijd om details vrij te geven over de Rainbow Six Siege: Collector’s Edition. In deze editie zul je natuurlijk niet alleen de game vinden, maar ook een collector’s box, een Gold Skins pack voor de in-game wapens en een Tactical Guide. Deze 120 pagina’s tellende guide zou je dus op een rustige manier door de game heen moeten zien te leiden.

Rainbow Six Siege verschijnt later dit jaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Voordat dit zover is, kun je de bovenstaande trailer uitvoerig checken. Later vanavond komt er nog meer informatie naar buiten rondom Rainbow Six Siege, want Ubisoft zal om 20:00 de game gaan streamen op Twitch. Mocht je hier echter allemaal geen tijd voor hebben of de game snel willen spelen, dan is er ook nog geen man overboord. Binnen afzienbare tijd kunnen we namelijk aan de slag met de closed alpha van Rainbow Six Siege op de PC, terwijl de closed beta die daarna zal volgen op alle platformen waarop de game verschijnt. Aanmelden voor zowel de alpha als beta kan hier, alhoewel je in het geval van de beta sowieso toegang hebt als je Rainbow Six Siege hebt gepre-orderd.

Bron: Ubisoft (operator-onthulling)

Ubisoft onthult operator-systeem voor Rainbow Six Siege

 

Ubisoft onthult Operator-systeem voor Rainbow Six SiegeUbisoft onthult Operator-systeem voor Rainbow Six Siege

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch