Menu Premium

Super Mario Run is 78 miljoen keer gedownload, 4 miljoen hebben ervoor betaald

Bas Boudewijn 31/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo heeft niet perse haar eigen platform nodig om succes te hebben. Op iOS doet de Japanse uitgever het namelijk ook erg goed. Mario kan weer eens een gat in de lucht springen, want Super Mario Run is 78 miljoen keer gedownload.

Toch kunnen we nog niet zeggen dat Nintendo zichzelf voor altijd uit de financiële problemen heeft geholpen, want 4 miljoen keer is er daadwerkelijk voor de volledige versie van de game betaald. Toch is dit zeker geen slecht nieuws voor het Japanse bedrijf. Met nog een Android-release voor de boeg heeft de mobiele divisie van Nintendo het afgelopen kwartaal wel de meeste winst tot nu toe gemaakt. Maar liefst 7275 miljoen Yen, omgerekend toch al snel zo’n 60 miljoen euro, wist de mobiele divisie Nintendo het afgelopen kwartaal te incasseren.

Dat Nintendo steeds meer wil gaan doen op de mobiele platformen was al bekend, maar nu begint het plan van de voormalig speelkaarten-fabrikant steeds meer vorm te krijgen. Sinds Super Mario Run op 15 december uitkwam voor iPhone en iPad, konden we al genieten van Pokémon Duel en werd er ook meer uit de doeken gedaan over de aanstaande releases van Fire Emblem Heroes op Android platformen en een mobiele Animal Crossing game.

Super Mario Run komt in maart dan toch ook eindelijk naar Android platformen. Heb jij de game nog niet gespeeld op een iPhone of iPad en ga je dit wel doen op jouw Android smartphone of tablet? Laat het ons weten in de reacties!

 

bron: eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch