Menu Premium

Speel vanaf nu voor de knikkers in Overwatch Competitive Play op de PC

Suzanne de Jong 29/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het moment is eindelijk daar, Competitive Play voor Overwatch is eindelijk beschikbaar voor de PC! Je moeder, je oma en zelfs je lelijke dikke buurvrouw moet inmiddels al wel een keer van Overwatch gehoord hebben. We hebben er dus even op moeten wachten, maar vanaf nu is Overwatch Competitive Play op de PC dus echt beschikbaar!

Dat er al veel eerder een Competitive Play mode bestond binnen Overwatch, wist je waarschijnlijk al. De mode zat al bij de eerste gesloten beta, maar kreeg zoveel kritiek dat deze eruit werd gehaald om de feedback zo snel mogelijk door te voeren. Helaas lukte het Blizzard niet om direct bij de release het echte competitieve deel van de game te onthullen. Gelukkig is geduld een schone zaak en is de game mode nu beschikbaar voor de PC. PlayStation 4- en Xbox One-spelers zullen overigens nog wel even moeten wachten tot volgende week.

De Competitive Play mode is voor iedereen hoger dan level 25, het is dus een schrale troost dat vrijwel iedereen gelijk in kan stappen, omdat we dus allemaal al lekker hebben kunnen spelen in de normale mode. Om deel te nemen aan de Competitive Play zal je eerst tien potjes moeten spelen waarmee jouw skill level mee bepaald wordt.

Er zijn tot nu toe vier seizoenen bevestigd die ieder twee en een halve maand zullen duren. Zodra een seizoen afgelopen is, zal er een rust periode zijn van twee weken, waarna we weer vol aan de bak kunnen. Er zijn ook extra rewards verbonden aan het winnen van een Competitive Play match. Zo komen er items die alleen te verkrijgen zijn via deze modus. Dit zijn onder andere spays, player icons en natuurlijk die brute gouden wapens die je kunt krijgen door de bijhorende Competitive Points te sparen.

Ben jij al helemaal psyched om aan de slag te gaan in de Competitive Play mode van Overwatch? Of speel jij op de PlayStation 4 of Xbox One waardoor je nog iets langer geduld zal moeten hebben? Laat het ons weten in de comments en vermeld ook gelijk met welke hero jij de strijd denkt te kunnen gaan winnen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch