Menu Premium

Sony vindt de term 4K gaming voor de PS4 Pro niet misleidend

Tim Koelen 19/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 4 Pro is een tijdje terug aangekondigd, maar er kan nog steeds verwarring ontstaan over 4K gaming voor de PS4 Pro. Games die op de verbeterde hardware van Sony worden afgespeeld, zullen voorlopig namelijk geüpscaled worden naar 4K, wat dus betekent dat je niet te maken krijgt met native 4K.

Sony is het er echter niet mee eens dat de term ‘4K gaming’ als misleidend kan worden opgevat. De CEO van Sony Computer Entertainment, Andrew House, had er het volgende over te zeggen:

“I would say the majority [of games] will be upscaled, at least based on the game portfolio I have seen to date.”

En vervolgde met:

“I think that whatever the term is, it’s a question of whether people see a demonstrable difference in the game experience or not, rather than the term we use to apply to it. I think that’s what people are looking for and they’ll make their judgment as to whether that’s working for them or not.”

Sony vindt dus dat de PlayStation 4 Pro een dusdanige zichtbare verbetering zal brengen naar 4K-televisies dat het haar console onder 4K gaming durft te scharen. Zolang de consument het verschil in kwaliteit kan zien, is de definitie van 4K van ondergeschikt belang. Of er ook games zullen zijn die wel in 4K draaien op een PS4 Pro, is nog niet bekend, maar Sony sluit dit voorlopig nog niet uit. Volgens Digital Foundry draait The Last of Us Remastered wél op native 4K op de PS4 Pro. 

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch