Menu Premium

Shadow of the Tomb Raider is uitgelekt omdat iemand z’n laptop open had staan in de metro

Karim Shehata 01/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

PlayStation 4-bezitters kunnen sinds een aantal weken eindelijk aan de slag met Rise of the Tomb Raider, welke vorig jaar timed-exclusive verscheen op Xbox One. Nu lijkt het erop dat het volgende avontuur van Lara alweer voor de deur staat, want Shadow of the Tomb Raider is uitgelekt.

Shadow of the Tomb Raider zou dus de nieuwe naam moeten worden van de nieuwe Tomb Raider-game, die dan overigens niet ontwikkeld wordt door Crystal Dynamics, maar door Thief- en Deus Ex-ontwikkelaar Eidos Montreal. De manier waarop dit is uitgelekt, is echt heel erg knullig te noemen. Een Reddit-gebruiker zag namelijk gewoon de marketingpresentatie van de game openstaan in de metro op de laptop van vermoedelijk een ontwikkelaar.

nieuws20161101_tombraidernieuws

Kotaku heeft de afbeelding en de naam Shadow of the Tomb Raider geverifieerd. Daarnaast weet de site ook te bevestigen dat de game inderdaad in ontwikkeling is bij Eidos Montreal. Dit heeft de website van bronnen gehoord, terwijl de foto ook is genomen in Montreal. Crystal Dynamics is gevestigd in San Francisco, praktisch daan e andere kant van het universum.

Overigens kan de naam van de game natuurlijk nog veranderd worden, gezien dat vaker voorkomt voordat een game officieel is aangekondigd. Drie jaar geleden lekte Assassin’s Creed IV: Black Flag uit op een soortgelijke manier, toen Ubisoft-medewerkers in een vliegtuig niet bepaald discreet om gingen met de info van de game.

Op dit moment lijkt het er op dat ook Crystal Dynamics ‘gewoon’ bezig is met een nieuwe Tomb Raider-game, waardoor er waarschijnlijk dus twee grote Tomb Raider-titels in de pijpleiding zitten. Vind jij het een goede zet dat Eidos Montreal de ontwikkeling van de derde Tomb Raider sinds de reboot op zich neemt?

Bron: EurogamerKotaku

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch