Menu Premium

Rocket League is de best verkochte PlayStation Store-game van 2016

Richard den Toom 09/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft de best verkopende games in de Playstation Store van 2016 bekend gemaakt en het is Rocket League dat er met de prijs van best verkopende PS4 game vandoor gaat! De game was vorig een regelrechte sensatie toen de game een maand lang gratis beschikbaar kwam voor Playstation Plus-leden en prompt vijf miljoen keer werd gedownload. Psyonix heeft al die tijd niet stil gezeten en bleef de game regelmatig voorzien van updates en nieuwe content. Uit deze cijfers blijkt dat de juiste keus te zijn, want Rocket League laat zowel in de VS als in Europa de concurrentie achter zich!

Zowel de Europese als de Amerikaanse Playstation Blog kwamen met lijsten van best verkopende games naar buiten (check de lijsten via de links onderaan dit bericht bij de bronvermelding!). De Amerikaanse lijst is een stuk uitgebreider dan de Europese, met naast een lijst van PS4 titels ook lijsten voor PS3 games, DLC voor de PS4, PS VR games, PS classics en PS Vita games.

Een aantal games doen het op beide continenten goed: Battlefield 1, Battlefield 4, GTA V, Destiny: Rise of Iron (op de Amerikaanse blog te vinden in de lijst met PS4 add-ons), Minecraft, Call of Duty: Infinite Warfare en FIFA 17 staan op beide continenten in de top 10. Er zijn ook verschillen: Overwatch en No Man’s Sky staan in de VS respectievelijk op de zevende en negende plaats, maar ontbreken in de Europese top 20.

Er zijn geen verkoopcijfers bekend gemaakt en het gaat natuurlijk alleen om digitale verkopen in de Playstation Store, dus het is lastig om harde conclusies te verbinden aan deze lijsten. Toch blijft het leuk om te discussiëren over de overeenkomsten en verschillen tussen de Amerikaanse en Europese markt. Geven deze lijsten daar aanleiding toe? Laat het weten in de comments!

Bron: Playstation Blog EU en Playstation Blog US

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch