Menu Premium

Release van Battlefield Hardline is uitgesteld naar begin 2015

Gamekings Redactie 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Of je nu een groot Battlefield-enthousiasteling bent of niet; er kan objectief gesteld worden dat de release van Battlefield 4 niet zo’n succes was. Er zaten iets teveel fouten, oftewel bugs, in de game en dat maakte deze niet lekker speelbaar. Natuurlijk moet de geschiedenis zich niet herhalen en dat is één van de redenen dat de release van Battlefield Hardline is uitgesteld naar begin 2015. Ontwikkelaars Visceral Games en DICE maken dit bekend op het officiële Battlefield Blog.

In het bericht dat door Karl Magnus Troedsson van DICE op het officiële Battlefield Blog werd gezet, maakt hij bekend dat ze meer tijd nodig hebben om van Battlefield Hardline de game te maken die ze willen. Vanaf de E3 2014 was er een bètaversie van de game beschikbaar voor alle Battlefield-enthousiastelingen en uit alle verzamelde data is voortgekomen dat er nog veel puntjes te verbeteren zijn. Dat is vrij logisch in een bètafase, maar ze hebben bij DICE en Visceral Games meer tijd nodig om alles dan ook voor elkaar te krijgen.

Het zijn niet alleen bugs die ervoor zorgen dat Battlefield Hardline is verschonen naar het volgende jaar, want de bèta liet DICE ook concluderen dat ze de game willen uitbreiden. Ze hebben gekeken naar hoe de multiplayer werd gespeeld in de testfase en willen daarop anticiperen. Karl Magnus Troedsson heeft het over een verbeterde ‘cops and criminals fantasy’ en ideeën van de community, die de Battlefield-ervaring moeten verrijken. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de singleplayer-modus, gezien deze volgens Troedsson meer diepgang nodig heeft. Ze willen dat de ervaring voldoet aan de eisen van de fans, waardoor ze er iets meer tijd voor nodig hebben.

Ondanks dat er veel extra tijd in het ontwikkelen van Battlefield Hardline gaat zitten, wil Troedsson benadrukken dat Battlefield 4 niet vergeten wordt. Ook dat deel gaat nog geruime tijd voorzien worden van bug fixes en nieuwe content. ‘Begin 2015’ is echter wel waar we het mee moeten doen wat Battlefield Hardline betreft, want een specifieke releasedatum wordt niet bekendgemaakt.

Release van Battlefield Hardline is uitgesteld naar begin 2015

Release van Battlefield Hardline is uitgesteld naar begin 2015

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch