Menu Premium

Populariteit van multiplayer rechtvaardigt always-online

Karim Shehata 13/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft kreeg de laatste weken een aardige storm aan kritiek te verwerken wegens de restricties die het bedrijf de gamers oplegt. Eén van die restricties is het ‘always-online’ gebeuren, waarbij gamers één keer per 24 uur online moeten zijn geweest om games te kunnen spelen. Gisteren verdedigde Don Mattrick, één van de beleidsbepalers als het om de Xbox gaat, het always-online gebeuren al, door te zeggen dat dit de meest logische volgende stap is. “Als je het hier niet mee eens bent, hebben we ook nog een Xbox 360”, aldus Mattrick. Nu is er het volgende verdedigingsmechanisme van Microsoft, want de populariteit van multiplayer rechtvaardigt always-online volgens Phil Spencer.

Dit meldt de Microsoft topman in een interview. Spencer beweert dat het always-online gebeuren de meest logische volgende stap is, aangezien ‘bijna iedereen al via Xbox Live of andere online platformen online games speelt’. De man gaat verder door te vertellen dat ‘hoewel er hele goede singleplayer games zijn, de meeste gamers het liefst online gamen met hun vrienden’. Toen de man gevraagd werd of dit wel zo slim is, aangezien er in vele landen nog geen (goede) internetverbinding mogelijk is, herhaalde de man bovenstaand verhaal in een ander jasje.

Phil Spencer gaat verder door te vertellen dat internet connectiviteit op dit moment het grootste onderdeel is van games en nogmaals te onderstrepen dat het online gamen met vrienden is wat de meeste gamers willen.

Ook zegt de man dat het op platformen als iTunes, Steam en het eigen Xbox Music al de normaalste zaak van de wereld is om altijd online te zijn. Wanneer je iets download, is het voor altijd van jou, of je het nu verwijderd van je harde schijf, of het altijd er op laat staan. Spencer vergeet echter dat de eerder genoemde platformen het nog wél doen als je meer dan 24 uur niet over een internetverbinding beschikt, en dat dat het hele speerpunt van kritiek op dit beleid lijkt te zijn. Zoals bekend kun je niet bij jouw games als je meer dan 24 uur offline bent geweest. Als je echter online komt, kun je gewoon gamen.

Wat vind jij van deze hele kwestie rondom always-online?

Populariteit van multiplayer rechtvaardigt always-online

Populariteit van multiplayer rechtvaardigt always-online

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch