Menu Premium

[Update] Sony kondigt PlayStation Now aan voor de PC

Lisette Atsma 23/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Update: Gezien gedane zaken geen keer nemen, maakt Sony het nu officieel en kondigt PlayStation Now aan voor de PC. De app voor de PC zal eerst hier in Europa uitgebracht worden. Deze kunnen we ‘binnenkort’ verwachten.

Dit betekent dat PlayStation-exclusieve titels als The Last of Us en Uncharted nu dus ook speelbaar worden op de PC. Sony raadt hierbij echter wel een aantal specs aan. Zo kan je het beste een 5mbps internetverbinding hebben, waarbij een kabel wordt aangeraden.

  • Windows 7 (SP1), 8.1 or 10
  • 3.5 GHz Intel Core i3, 3.8 GHz AMD A10 of sneller
  • 300 MB of meer; 2 GB of meer RAM
  • Sound card; USB port

Nog een leuk detail: de recent aangekondigde DualShock 4 controller en wireless adapter zijn natuurlijk óók compatible met de PlayStation Now service voor de PC. Je kan dus rustig met je PlayStation controller achter je PC kruipen om de oude(re) classics te herleven. Vanaf wanneer dit kan? 24 augustus! Zet die datum maar vast in je agenda.

Bron: PlayStation Blog (US)

Originele bericht:

Wij gamers hebben er niets op tegen, maar de communicatie-afdeling van Sony heeft zijn dag niet vandaag. Naast het feit dat ze iets te overhaast waren met het aankondigen van de eerste DLC voor Dark Souls 3, valt er nu opnieuw per ongeluk wat nieuws in onze schoot. En groot nieuws is het ook nog eens: de blog van PlayStation lekt PlayStation Now voor de PC!

Je leest het goed, de cloud gaming service PlayStation Now gaat hoogstwaarschijnlijk ook op de PC beschikbaar gemaakt worden. Nou ja, als we de metadata van een Europese PlayStation blog kunnen geloven. Daarop zijn namelijk plaatjes te vinden die het label ‘PS Now on PC Announce Post’ dragen.

Het gaat niet eens om één enkel plaatje, meerdere zijn gespot met dezelfde tag. De plaatjes waren voor korte periode te vinden in een nieuwe PlayStation VR Worlds post. Deze post en de desbetreffende foto’s zijn ondertussen aangepast, maar niet voordat het door mensen gespot werd natuurlijk.

Hoe cool zou het zijn om welbekende PlayStation 3-games te spelen op de PC? Voor de PC gamers onder ons, welke game zou jij graag willen spelen wanneer PlayStation Now inderdaad op de PC beschikbaar wordt? Laat het weten in de comments!

Bron: Videogamer

PS Now on PC aankondiging meta tag

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch