Menu Premium

Oude Guitar Hero-instrumenten compatible met Rock Band 4

Karim Shehata 17/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Guitar Hero en Rock Band zijn helemaal terug. Dit jaar komen beide series terug, in de vorm van respectievelijk Rock Band 4 en Guitar Hero Live. Laatstgenoemde franchise doet het echter heel anders dan Rock Band. Waar Guitar Hero Live de oude instrumenten en DLC niet zal ondersteunen, is het de intentie van Harmonix om dit met Rock Band 4 wel te doen. De ontwikkelaar van de eerste twee Guitar Hero-games en de Rock Band-franchise gaat echter nog een stap verder, want Harmonix wil de oude Guitar Hero-instrumenten comaptible maken met Rock Band 4.

“We zijn ermee bezig alles te ondersteunen wat mogelijk is. Dat is dus inclusief alle oude Rock Band én Guitar Hero-instrumenten”, aldus Daniel Sussman van Harmonix. “Onze positie gaat helemaal over respect voor onze consumenten en het geld wat zij hebben besteedt om überhaupt deel te nemen aan dit genre. Ze hebben een fortuin uitgegeven aan de hardware en software. Dat doen wij ook”, aldus een besluitvaardige Sussman.

De studio gaat echter nog een stap verder. Alhoewel de Guitar Hero Live-gitaar het allemaal heel anders gaat aanpakken, wil Harmonix zelfs dat instrument beschikbaar stellen voor Rock Band 4. “Een wereld waarin je drie verschillende gitaren nodig hebt en twee drumstellen is een wereld die wij niet willen ondersteunen. Ik zie helemaal niets op de Guitar Hero Live-gitaar dat mij laat denken dat we dat instrument niet kunnen ondersteunen”, besluit Sussman.

Duidelijk is dus dat Activision en Harmonix het beide heel anders willen aanpakken. Welke strategie zal de doorslag geven tot succes? Als jij het denkt te weten, gooi het dan zeker even in de comments!

Bron: Business Insider

Oude Guitar Hero-instrumenten compatible met Rock Band 4

Oude Guitar Hero-instrumenten compatible met Rock Band 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch