Menu Premium

Nederlands bedrijf brengt de release van No Man’s Sky in gevaar

Karim Shehata 21/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben lang op No Man’s Sky moeten wachten en nu bestaat de kans dat we zelfs nog langer moeten wachten op de game. Alhoewel de kans niet heel groot is, claimt het Nederlandse bedrijf Genicap een patent te hebben op de ‘superformule’ van No Man’s Sky. Hierdoor is de volgende situatie ontstaan: Een Nederlands bedrijf brengt de release van No Man’s Sky in gevaar.

Dit meldt De Telegraaf, waarna dit door de internationale pers is opgepikt. Overigens heeft Genicap niet de intentie om de launch tegen te houden, maar wil het wel om de tafel zitten met Hello Games om het één en ander te bespreken:

“We hebben geen licentie verstrekt aan Hello Games. Wij willen zeker de launch niet tegenhouden, maar als de formule is gebruikt, zullen we op een bepaald moment aan tafel moeten zitten. We zijn zelf bezig een game-toepassing te ontwikkelen op basis van de superformule. Het zou geweldig zijn als we met Hello Games kennis konden uitwisselen. We hebben wel contact gezocht maar geen reactie ontvangen.”

Of het allemaal echt zo’n probleem is, moet op zeer korte termijn dus gaan blijken. Genicap zegt meermaals contact te hebben opgenomen met Hello Games, maar tot nog toe tevergeefs. Wel heeft de Telegraaf ICT-advocaat Arnoud Engelfriet ingeschakeld en hij heeft het volgende te melden over de situatie:

“Als er inderdaad inbreuk wordt gemaakt op het patent, dan komt er een schadevergoeding en moet de distributie gestaakt worden.”

Of het er allemaal echt van komt, is dus nog onduidelijk. Sony wilde volgens de Telegraaf niet reageren op deze kwestie. Denk jij dat dit de launch kan tegenhouden van No Man’s Sky, of is dit gewoon een hobbeltje op de weg naar succes voor Hello Games? Laat het ons weten in de comments!

Bron: de Telegraaf

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch