Menu Premium

Microsoft plant een persconferentie op de Gamescom

Karim Shehata 04/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In augustus is het tijd voor de Gamescom. Het evenement, dat in een grijs verleden de Leipzig Games Convention heeft vervangen, had vorig jaar een minder goed jaar, want van “de grote drie” was alleen Sony aanwezig. Microsoft vond het niet interessant genoeg om voor alleen Forza Horizon en Halo 4 richting Duitsland te trekken, maar omdat de Xbox One eind dit jaar verschijnt is het nu wél interessant voor het bedrijf om naar Keulen te komen. Sterker nog, Microsoft plant een persconferentie op de Gamescom.

Hoewel er nog geen datum en tijd is geprikt en er zelfs nog geen schema is vrijgegeven voor de persconferenties, lijkt het inmiddels duidelijk door verschillende bronnen van CVG dat er meerdere ontwikkelaars zijn geïnformeerd over de persconferentie. Vanzelfsprekend zijn enkele van die ontwikkelaars en uitgevers natuurlijk ook uitgenodigd om misschien wel wat aan te kondigen op de personferentie.

Een woordvoerder van Microsoft heeft intussen aangegeven ”enthousiast” te zijn over de terugkeer van het bedrijf naar de Gamescom, maar ook dat er ”op dit moment niets valt aan te kondigen”. Met deze uitspraken kunnen we dus onze potjes met zout lekker uit de kast trekken, aangezien Microsoft dus (nog) niet wil bevestigen dat zij de Xbox One door middel van een persconferentie gaan tentoonstellen aan de Europese pers.

Waar vorig jaar Ubisoft het evenement redde door de Wii U mee te nemen, vanwege de vele games voor dat platform en de afwezigheid van Nintendo in Keulen, lijkt het dit jaar zoals vanouds los te gaan op de Gamescom. We hebben de laatste tijd vaak gehoord dat de Europese markt misschien wel het belangrijkste is voor Sony en Microsoft, waardoor het aanwezig zijn op de grote gamebeurs natuurlijk een ”must” is. We gaan het allemaal meemaken tussen 21 en 25 augustus, wanneer de Gamescom plaatsvindt in de Koelnmesse. Je kunt het dan uiteraard allemaal op Gamekings.tv volgen.

Microsoft plant een persconferentie op de Gamescom

Microsoft plant een persconferentie op de Gamescom

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch