Menu Premium

LittleBigPlanet 3 is drie jaar in ontwikkeling

Jeroen Wiersma 23/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Maarliefst drie jaar is ontwikkelaar Sumo Digital al bezig met het werken aan de PlayStation-platformer LittleBigPlanet 3. Dit onthulde design director Damian Hosen onlangs in het Engelse blad MCV. Omdat de voorganger, vanzelfsprekend LittleBigPlanet 2, in januari van 2011 verscheen, betekent dit dat het toch vrij snel na de release duidelijk was dat er een opvolger moest komen.

Deeltje 2 werd nog ontwikkeld door de studio Media Molecule. Hosen vertelt dat er dan ook vooral in de beginfase veel contact tussen de twee ontwikkelaars was en dat het van grote waarde is geweest voor de game die je straks kunt gaan spelen. De invloed van Media Molecule leeft dus voort. Sumo Digital heeft echter ook zeker zijn eigen visie in de game weten te verwerken. Een voorbeeld daarvan die je kent, zijn de verschillende personages die elk hun eigen vaardigheden hebben. Nog een voorbeeld is de ‘Pumpinator’: een power-up waarmee je lucht blaast om lichte voorwerpen van een afstandje te verplaatsen. Een soort ‘haardroger-idee!’

Of je nu graag in je eentje of met een maat op de bank speelt, of als je gewoon lekker platformt met Sackboy of de leveldesigner in je loslaat: vanaf 26 november kan het, want dan verschijnt LittleBigPlanet 3 voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4.

LittleBigPlanet 3 is drie jaar in ontwikkeling

LittleBigPlanet 3 is drie jaar in ontwikkeling

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch