Menu Premium

Krachtigere Xbox One verschijnt mogelijk volgend jaar

Suzanne de Jong 25/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gezien het onvermijdelijk lijkt dat Sony met een krachtigere PlayStation 4 komt, lijkt het een kwestie van tijd voordat Microsoft hier ook in meegaat. De huidige Xbox One verscheen in Nederland op 5 september 2014, maar een nieuw model valt dus niet uit te sluiten. Zoals het er nu naar uitziet, is de Xbox-maker druk bezig met een krachtigere Xbox One, met daarnaast ook nog een kleinere versie van deze console.

De krachtigere Xbox One zal volgend jaar moeten verschijnen en gaat volgens de geruchten twee terabyte aan opslagruimte bevatten. De kleinere console zou dan dit jaar moeten gaan verschijnen. De Scorpio bevat daarentegen een krachtigere GPU en zal technisch in staat zijn om de Oculus Rift te ondersteunen. Ook zal de console een 4K-resolutie op je beeldscherm kunnen gaan toveren, mochten deze geruchten waar zijn. De Scorpio zal dan moeten verschijnen in 2017.

Er is waarschijnlijk afgelopen week een geheim evenement geweest, waar voornamelijk third-party publishers bij aanwezig waren, en daar zijn de specs hoogstwaarschijnlijk kenbaar gemaakt. De lancering van deze nieuwe Xbox One-versies zijn deel van een strategie binnen Microsoft die Project Helix genoemd wordt. Deze strategie moet ervoor gaan zorgen dat iedere first-party titel van Microsoft in de toekomst, inclusief de Halo-franchise, verschijnt op PC en Xbox One.

Het is afwachten wat er werkelijk bekend wordt gemaakt tijdens de aankomende E3, die zoals elk jaar plaats vindt in Los Angeles. De persconferentie van Microsoft is op maandag 13 juni en zal om 18:30 Nederlandse tijd van start gaan. Hopelijk houden ze ons dan niet langer in spanning en komen we meer te weten over Scorpio en Project Helix.

Bron: Kotaku

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch