Menu Premium

Irrational Games wordt opgeheven

Gamekings Redactie 18/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgende maand komt het tweede deel van de Burial at Sea DLC voor Bioshock Infinite uit. Dit wordt de laatste stap in de wereld van Rapture naar de hand van Irrational Games, want de studio Irrational Games wordt opgeheven. Dat heeft mede-oprichter Ken Levine vandaag bekend gemaakt op het blog van de ontwikkelaar.

Irrational Games is voornamelijk bekend van hun epische BioShock-franchise, waarvan vorig jaar het derde deel verscheen. Ondanks de successen die met de games werden geboekt, komt er nu toch een einde aan het bestaan van de studio. Ken Levine zegt in zijn blog dat hij een geweldige tijd heeft gehad tijdens het zeventienjarige bestaan van de studio en dat het de tofste baan is die hij ooit heeft gehad. Ook is hij ontzettend trots op de krachtige personages en speelwerelden die ze met z’n allen in elkaar hebben gezet. Toch wil hij met zijn volgende games een andere kant op.

Om zijn passie te blijven volgen, is het volgens Levine nodig het team kleiner te maken, waardoor intiemer contact met de gamers mogelijk wordt. Samen met vijftien andere medewerkers gaat hij verder met die nieuwe project, wat betekent dat er een hele grote groep fantastische ontwikkelaars hun baan verliest. De BioShock-serie wordt overgedragen aan 2K Games, nu al de uitgever en gedeeltelijke ontwikkelaar, en zal hoogstwaarschijnlijk door een andere studio verder worden ontwikkeld.

Ondanks dat Ken Levine in zijn afscheidsblog met trots vertelt dat de BioShock-franchise al zo’n 500 miljoen dollar heeft opgeleverd, blijft een kritischer blik op het financiële aspect uit. De kans is zeer aannemelijk dat financiële problemen een rol hebben gespeeld in het besluit de studio te sluiten. De game-industrie heeft het echt nog niet makkelijk, al wordt die indruk door een succes als dat van Grand Theft Auto V wellicht geschetst. Heel fijn dat de BioShock-games blijven bestaan, maar dat maakt dit nieuws niet minder kut.

Irrational Games wordt opgeheven

Irrational Games wordt opgeheven

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch